Издвајамо Србија

ОТВОРЕНО ПИСМО ЖЕЉКА МИТРОВИЋА ДРАГАНУ ЂИЛАСУ: Нећеш успети да силом утичеш на уређивачку политику Пинка!

Фото: Јутјуб

Власник Пинк медија групе Жељко Митровић упутио је данас отворено писмо лидеру Савеза за Србију Драгану Ђиласу. Писмо вам преносимо у целости:

Како сам обећао да те више нећу звати драги Ђики, морам најпре да појасним да то што си после дванаестогодишњег харања, отимања и пребијања по Србији решио да силом и присилом на регулатора утичеш на уређиваћку политику приватног и независног медија, више неће, не може и никада више неће проћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јер то што сте годинама силовали Србију пред очима њених грађана, а да за то нисте кажњени, није крив Пинк већ спорост српских институција и огуглала залудност правде која чини да твоја бескрупулозност, бахатост и агресивност са призвуком насиља расту у недостатку политике и идеје, а коју више не можеш прикривати медијским уценама и притиском.

Ја сам у својој биографији можда и правио неке грешке, али Ђики, оне су увек, али увек, биле везане само за тебе и ситуације када Пинк није објавио детаље о твом насилништву и пребијању рођене жене, а затим и таста пред очима деце. Што сам ћутао пред твојим харањем и уценама.

Ево крив сам и обећавам да ћу ову грешку исправити, а ако си ти детаље заборавио ја ћу те подсетити кога си све звао да молиш да се не објављују детаљи како лемаш жену и таста. Тада нисам тебе штитио већ сам се стидео и у твоје име, јер сам те некада познавао.

Ђики, да се разумемо, жалиш се да те медији не третирају у довољној мери, али не знам и како би кад си управо те медије опљачкао за преко 42 милиона евра у периоду од само дванаест година. Ђики то нема везе са твојом политиком коју иначе и немаш, већ са твојим бахатим лоповлуком и уценама за које ти сада не могу помоћи ни притисци. ни сила, али ни паре које си дуплим фактурама отео од медија.

Данас би да те медије затвараш како би нестао траг твојој безграничној самовољи монструазних амбиција, обојених твојим алавим и болесним, искључиво личним интересима. Принципи на којима је саздана свеобухватност твоје глупости и бахатости никада неће прихватити да Србија мора пре свега постати искрена и поштена идеја нормалних грађана, па тек онда савремена, јака и модерна држава.

То Ђики, никада ниси разумео, не зато што данас немаш нормалне људске и грађанске амбиције, већ из разлога што их никада ниси ни имао. Ни када си пљачкао, ни када си пребијао, ни када си хапсио недужне, а то Ђики, данас на твоју жалост није могуће или бар није могуче без последица.

И на крају Ђики, радикализација као бег од сопствене немоћи и неспособности већ доказаних неталентованих, непоштених и дуговременских политичких отпадака је вапај за додатном несрећом већинског српског здравог разума и покушај стрељања Србије, још једном, пред очима њених грађана.

Но Пасаран Ђики. Но Пасаран!

Жељко Митровић

 

Извор: Информер