Издвајамо Србија

ОВО ЈЕ ЕПИЛОГ СКАНДАЛА У ДОМУ ЗДРАВЉА: Докторке мајку пријавиле полицији, а ево шта је утврдила Здравствена инспекција

Фото: Фејсбук принтскрин

У крагујевачком дому здравља педијатри нису одбили да прегледају дете, стоји у извештају Здравствене инспекције, а то је супротно тврдњи мајке Виолете Цветковић, која је видео снимак о наводном одбијању лекара да помогну њеном болесном детету у петак поставила на свом Фејсбук профилу.

Како „Блиц“ сазнаје, због тога је инспектор Здравствене инспекције обавио такозвани ванредни надзор у Дечјем диспанзеру ДЗ Крагујевац и увидом у медицинску документацију утврдио да је дете, ипак, прегледано.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи извор „Блица“, инспекцијским надзором утврђено је да је педијатар др Бобан Чупић обавио преглед детета Виолете Цветковић, у времену од 10:13 до 10:28 часова, у петак 19. 10. 2018. године.

То пише и у извештају Здравствене инспекције, а у који је „Блиц“ имао увид.

– Копија медицинске документације о прегледу детета стављена на увид и предата здравственом инспектору. Наложено је и надлежнима у крагујевачком дому здравља да се спроведе такозвана унутрашња провера квалитета стручног рада у вези са лечењем детета, али да се узму и изјаве здравствених радника – наводи извор „Блица“.

Према његовим речима, мајка је, после обављеног прегледа њеног детета у ординацији др Чупића, неовлашћено снимала лекаре у Дечјем диспанзеру истовремено објашњавајући „ситуацију“ у камеру и то потом поставила на друштвене мреже.

– Тако је изазвала лавину негативних коментара и нанела несагледиве последице по лични интегритет и углед лекара и њихових породица, али и читавог здравственог система у Србији. Због увреде части и угледа „снимљени“ педијатри из крагујевачког дома здравља, а чији су снимци постављени на Фејсбук, поднели су пријаву МУП против те мајке – каже извор „Блица“.

Подсетимо, читава прича преплавила је друштвене мреже и изазвала лавине коментара, када је Виолета Цветковић поставила свој снимак из ДЗ у Крагујевцу на свој Фејсбук профил. Она је током снимања лекара тврдила да су они одбили да прегелдају њену девојчицу, стару 20 месеци, а која је у том тренутку имала високу темепратуру.

„Лекари одбијају да приме дете под температуром са тешким дијагнозама и кажу да је таква процедура. Дете није прегледано јер није пацијент лекара код код смо дошли“, написала је на Фејсбуку Виолета Цветковић и приложила снимак из ДЗ у Крагујевцу.

Према њеним речима, три дана раније она је довела дете код др Драгана Вукајловића, а који је њен изабрани лекар.

– Дао је терапију, али није јој било боље. Зато сам јутрос дошла са болесним дететом поново. Он није радио, чекала сам да се заврши пауза, и онда сам отишла код докторке Наде Илић, која је раније била њен лекар. Она није хтела да је прими, јер је била заузета – тврдила је та мајка.

Другог лекара који јој је том приликом био понуђен, др Бобана Чупића, она је одбила, јер према њеним речима „мисли да није стручан“.

 

 

Извор: Р.Бриза/Блиц