Издвајамо Србија

ПИТАЛИ СУ БЕОГРАЂАНКУ ЗАШТО ЧЕКА У РЕДУ ИСПРЕД ЛИДЛА: Њен одговор ће вас расплакати! МУЖ ми ради на ЦРНО а ДЕЦА…

Отварање немачког ланца Лидл данас је тема број један у српској јавности.

Од раног јутра испред објеката широм Србије формирани су редови, а гужва се није рашчистила ни после више од 8 сати од отварања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неки су излазили са прегрштом кеса пуних робе, неки само са једном кесицом, па чак и празних руку. Многи су дошли да се прошетају и виде “немачко чудо” које је толико дуго најављивано.

Поред Лидла су пролазили и многи који су коментарисали суграђане у реду. “Срамота” и “бедници” речи су које су се најчешће могле чули од пролазника.

Једна Београђанка пристала је да испича шта ју је натерало да од ране зоре чека у реду испред Лидла.

Кад сте устали јутрос и колико већ чекате?

– Нисам много рано дошла, пошто сам морала да одведем децу у школу. Дакле, овде сам од, рецимо, девет јутрос… мислим да ћу ускоро ући.

Како на Вас утичу речи пролазника? Да ли осећате срамоту што толико дуго чекате на улазак у Лидл?

– Наравно да не! Онај ко је некад био гладан у животу не осећа срамоту кад је у овој ситуацији. Ти што тако причају нису то доживели и ја им завидим, али не би требало да коментаришу. Шта се њих тиче, они не стоје у реду и шта има да причају било шта.

Можете ли нам рећи шта вас је нагнало да дођете? Због чега сте спремни да толико дуго чекате овде – да ли је то нека акцијска понуда или?

– Врло добро знам да су цене у Лидлу ниже него игде другде. А ове акцијске цене данас су баш ниске и зато сам и овде. Пилетина је 120 динара по килограму и то је врло добра цена. Ја од једног пилета за нас четворо могу некада и три ручка да спремим. Банане су 60 динара… Деца ми нису појела банану од прошле године. Муж ми ради на црно, плату није примио већ три месеца, ја сам технолошки вишак и болесна сам, кад могу – спремам станове људима… Имамо двоје деце, мали су, жељни су свега. Наравно да ћу да чекам у реду колико год, ако то значи да ћу моћи да за мале паре нахраним децу! Није ово као оно бесмислено јурење за садницама које је послао Јапан… Ово је борба за живот, за преживљавање!

 

Извор: Курир.рс/Дневно