Издвајамо Србија

ПОЈАВИО СЕ НАЈНОВИЈИ ТРАГ У ИСТРАЗИ: Пиштољ америчког специјалца открива КОГА је дошао да убије у Србији?!

Фото: Јутјуб RIJALITI KANAL INFO

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је допуњену оптужницу против бившег америчког маринца, припадника елитне јединице „Фоке“ Данијела Дејвида Корбета и још тројице српских држављана.

Мистериозни Корбет, од хапшења 31. јануара налази се у притвору, који му је продужен 4. октобра до 30 дана због опасности од бекства, док је 17. октобра Апелациони суд потврдио ово решење одбивши жалбе његових бранилаца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Виши суд у Београду у јулу је вратио тужилаштву на допуну истраге оптужницу против Корбета и тројице српских држављана. Нова оптужница је поднета суду 21. септембра, заједно са допунским вештачењим пиштоља који је пронађен код Американца, а са којег је избрисан регистарски број. У току је фаза преиспитивања услова за потврђивање оптужнице пред Вишим судом у Београду, током које браниоци могу да доставе одговоре на оптужницу.

Корбер, Н.В, Н.П. и Н.А. терете се да су починили кривично дело недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја, за које је запрећена казна затвора до 12 година.

Корбет је ухапшен 31 јануара у једном стану на Новом Београду, када је код њега пронађен пиштољ ЦЗ-99 са избрисаним бројем.

Он је запослен у фирми „Рејвен милитари“, чији је сувласник Џеј Футлик, некадашњи специјални асистент Била Клинтона. Био је припадник Тима 6, елитне јединице америчких маринаца, познате као „Фоке“. Припадници „Фока“ спроводе тајне анитерористичке операције, има их око стотинак, а база им се налази у Вирџинији. Поред осталог, лоцирали су и убили вођу Ал Каиде Осаму бин Ладена 2011. године у Пакистану.

Морнарички Тим 6 толико често сарађује са америчкиом контраобавештајном агенцијом да их понекад зову „преторијанска гарда“ ЦИА, наводе светски медији.

Мистерија Корбетовог пиштоља
– избрисан серијски број

– огреботине на ударној игли свеже

– сумња се да је коришћен у скорије време

– верује се да се заглавио приликом пуцњаве

 

Извор: Српски телеграф/srbijadanas.com