Издвајамо Србија

ПОНИШТЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЗОРАНА МАРЈАНОВИЋА! Апелациони суд наложио Вишем суду поновно одлучивање!

Фото: Јутјуб

Апелациони суд у Београду укинуо је решење о потврђивању оптужнице против Зорана Марјановића којом се терети за свирепо убиство супруге Јелене на насипу у Борчи 2. априла 2016. и наложио Вишем суду поновно одлучивање

То значи да није укинута оптужница тужилаштва против Марјановића већ решење суда којим је она потврђена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Усвајањем жалби бранилаца Зорана Марјнаовића, Апелациони суд у Београду је укинуо решење о потврђивању оптужнице од 3. августа и предмет упутио првостепеном суду на поновно одлучивање, прецизирала је за Тањуг портпарол суда Мирјана Пиљић.

Апелациони суд у Београду је још у јулу укинуо притвор Зорану Марјановићу, осумњиченом за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године.

– Апелациони суд је усвојио жалбе Марјановићевих бранилаца и преиначио решење Вишег суда којиом му је привор био продужен 25. јуна – рекла је за Тањуг портпарол суда Мирјана Пиљић.

– По оцени Аплеационог суда првостепено решење је донето уз битне повреде одредби кривичног поступка, јер су разлози о чињеницама које су предмет доказивања потпуно нејасне и у знатној мери протиречне због чега се чињенични И правни закључци првостепеног суда за сада не могу испитати, па се укидање показало као нужно – додала је Пиљић.

Марјановић је оптужен за свирепо убиство суруге Јелене 2. априла 2016. године и терети се за кривично дело тешко убиство.

Њему је Апелациони суд у Београду у јуну укинуо притвор у којем је био девет месеци, пошто је ухапшен тек у септембру прошле године.

 

Извор: Информер