Издвајамо Србија

Посматра се ситуација на КиМ, довољан је ЈЕДАН ЗНАК! Војска Србије спремна да спроведе НАРЕЂЕЊЕ!

Фото: Јутјуб

Не искључује се ниједна претња

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, обишли су данас у Рашки део јединица Друге бригаде и Специјалне бригаде Копнене војске које се налазе у највишем степену приправности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар Вулин је истакао да се, у складу са наређењем председника Републике Србије и врховног команданта Александра Вучића, Војска Србије налази у повишеном степену готовости, пажљиво посматра ситуацију на Косову и Метохији и спремна је да реагује на сваку провокацију и на свако угрожавање српског становништва.

– У овом тренутку, све наше задејствоване јединице су у добром стању, максимално попуњене, са потпуно исправном техником и што је најважније, са изузетно високим моралом свих њених припадника. Војска Србије је спремна да спроведе свако наређење и спремна је да заштити своју земљу и своје грађане, без обзира где живе и од свих могућих претњи. Не искључујем ни једну претњу, и не искључујем ни један одговор – нагласио је министар Вулин.

Начелник Генералштаба генерал Мојсиловић је истакао да је данас у рејону размештаја јединица и снага за брзо и хитно реаговање, у складу са наређењем председника Републике Србије и врховног команданта и смерница министра одбране, имао прилике да стекне увид у припремљеност јединица за даље активности.

– Војска Србије тренутно изводи појачане активности у складу са наређењем председника Републике Србије и у том сегменту бих истакао припремљеност Војске за све задатке који евентуално могу бити постављени пред нас – оценио је генерал Мојсиловић.

На састанку са командом Друге бригаде и снага за хитно реаговање Специјалне бригаде, бригадни генерал Жељко Кузмановић известио је министра одбране и начелника Генералштаба да су све задејствоване јединице Друге бригаде и Специјалне бригаде у највишем степену приправности, да је морал на највишем нивоу, а оперативне способности обезебеђују извршење свих постављених задатака.

Министар одбране и начелник Генералштаба су на данашњем састанку команде Друге бригаде и задејствованих снага Специјалне бригаде издали смернице и наређења за даље поступање.

 

Извор: srbijadanas.com