Издвајамо Србија

ПОТВРЂЕНО: Ево када Путин долази у Србију…

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Русије Александром Чепурином, који му је пренео предлог председника Владимира Путина да посети нашу земљу у јануару.

Вучић је рекао да је за Србију изузетна част да поново угости председника Путина и да ће Београд показати сву ширину српског гостопримства, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са амбасадором Чепурином је договорено да одмах почну припреме за долазак руског председника у Београд, како би посета потврдила традиционално пријатељство двеју земаља и братство двају народа. Тим поводом је најављено да ће ускоро бити одржана седница Мешовитог међувладиног комитета за сарадњу, како би се припремили конкретни заједнички пројекти у области економске сарадње, а у интересу повећања трговинске размене између Србије и Русије и њиховог економског напретка, наводи се у саопштењу.

Председник Вучић је рекао да је веома почаствован што је поново имао прилику да у Москви разговара са председником Путином.

Српски председник и руски амбасадор су размотрили резултате те посете и оценили да је била од великог значаја за даљи развој свестране сарадње двеју земаља.

Двојица саговорника су разговарали и о регионалној ситуацији, уз очекивање да ће сви на Западном Балкану остати посвећени миру и стабилности, а Вучић је рекао да ће Србија увек тежити добрим односима и сарадњи у региону, наводи се у саопштењу.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com