Србија

ПРИЗИВА РАТ! Брат крвника Харадинаја звецка оружјем и прети крвопролићем! Планира УПАД НА СЕВЕР КОСОВА?!

Фото: Јутјуб

Албанци, охрабрени одлуком фомирању тзв. косовске војске, неће презати да крену на север Косова и војно га заузму, чак и по цену крвопролића, упозоравају саговрници.

Даут Харадинај, брат тзв. премијера Косова Рамуша Харадинаја, практично је, како објашњавају, запретио таквим ратним планом у циљу остварења вишегодишњих сепаратистичких намера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шеф клана

– Ми ћемо бити спремни да одбранимо по сваку цну север Косова, ако буде угрожен, али грађани на северу Косова треба да се осећају сигурним због стварања овог механизма и треба да буду његов део – рекао је Даут Харадинај, иначе и посланик у тзв. скупштини.

Утицајни и најповерљивији сарадник старијег брата тзв. премијера Рамуша, који је сада у криминалним пословима, а раније је био у тероризму , није искључио ни могићност реактивирања терористичке ОВК, која је позната по зверском насиљу над Србима крајем 90-их.

Његово име везује се за организацију бројних ликвидација током рата али и сведока тих злочина. Сада важи за предводника криминалног клана кји се бави трговином оружјем, дрогом, акцизним робама, краденим возилима.

Бивши директор војнобезбедносне агенције Момир Стојановић каже да је породица Харадинај под снажним утицајем бивших припадника ОВК, који су већ убачени у оружане снаге или као „запете пушке“ чекају на позив за мобилизацију и упад на север Косова.

Кримјучар

– Па Рамуш је недавно поручио да неће дати ни педаљ земље ни по цену рата. А Даут који је кријумчарио оружје и водио припаднике ОВК на обуку у Албанију екстремнија је верзија Рамуша. После формирања тзв. косовске војске, на Космету прети озбиљна драма. Током рата на КиМ гањао сам се с њима по шумама и тврдим да су луди у мери да неће презати да сада крену на север и војно га заузму по цену крвопролића – прича Стојановић и наставља:

– Њихови бивши саборци из ОВК, њих 25.000 припадника, нису били разоружани после рата, већ су оружје само ускладиштили. На дати знак могу да га изваде и да крену на север. Тиме би остварили дугогодишње сепаратистичке планове.

Председник Форума за етничке односе Душан Јањић упозорава да уколико нема безбедности за Србе на КиМ, неће је бити ни за Србију.

Агресија на југ Србије

– Али није Харадинај тај који командује. Север Косова контролише Кфор, у суштини јединице НАТО и преко њих ће тешко доћи тзв. косовска војска. Зато је питање колико су те претње реалне, односно служе ли више као пропаганда.

Албанци су спремни да 5.000 припадника тзв. косовске војске искористе не само за упад на север Космета и његово освајање већ и за агресију на југ Србије, тј.општине Прешево, Бујановац и Медвеђу.

 

Извор: Srbija Danas/Kurir.rs