Свет

ПРОНАЂЕНО ТЕЛО УБИЈЕНОГ НОВИНАРА? Тело му је раскомадано, ЛИЦЕ НЕПРЕПОЗНАТЉИВО, а ево где су га бацили

Тело убијеног саудијског новинара Џамала Кашогија пронађено је у бунару на територији резиденције генералног конзула Саудијске Арабије у Истанбулу, изјавио је за Спутњик лидер турске партије Ватан (Отаџбина) Догу Перинчек. Док „Скај њуз“ пише да је оно пронађено у дворишту конзулата.

– Сазнао сам од поузданих извора у службама безбедности Истанбула да је Кашогијево тело пронађено у бунару који се налази у башти на територији резиденције генералног конзула Саудијске Арабије – изјавио је саговорник агенције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

С друге стране, британском „Скај њузу“ неименовани извор рекао је да је тело убијеног новинара пронађено у башти резиденције саудијског конзула

Један од извора „Скај њуза“ тврди да је Кашогијево тело „раскомадано“, а да му је лице „унакажено“.

Турски званичници нису потврдили ова сазнања.

Саудијски новинар и дописник Вашингтон поста Џамал Кашоги убијен је у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу у тучи са људима које је тамо срео, саопштила је раније Саудијска Арабија на основу прелиминарних резултата истраге.

Кашоги је нестао 2. октобра, а последњи пут је виђен како улази у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу.

ДИРЕТКОРКА ЦИА У ТУРСКОЈ

Неименовани амерички званичник који је инсистирао на анонимности, изјавио је за АП да се директорка ЦИА Ђина Хаспел налази у Турској како би проучила случај убијеног Кашогија.

Америчка агенција наводи да је посета Хаспелове уследила дан након што је председник САД Доналд Трамп поручио да није задовољан објашњењем Саудијске Арабије у вези са смрћу Кашогија пре три недеље у конзулату тог краљевства у Истанбулу.

 

Извор: rs.sputniknews.com