Србија

ПУТИН ДОЛАЗИ НА СЛАВУ КОД ВУЧИЋА! Руски председник у Београду са Србима на Светог Николу!

Још један доказ великог пријатељства Србије и Русије

Председник Руске Федерације Владимир Путин засигурно долази у Србију и то 19. децембра, на Светог Николу, који је најчешћа слава међу Србима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овог свеца слави и председник Србије Александар Вучић, који је након сусрета са Путином, рекао да је руски председник тражио од сарадника да му одреде датум посете Србији.

– Путин је рекао сарадницима да му нађу датум за посету Србији. То значи да он сигурно долази у Србију – казао је Вучић.

Председник Вучић је после састанка са Путином рекао да су најдуже разговарали о ситуацији на Косову, збивањима у региону и свету, и да су доминирале политичке теме, али да се разговарало и о даљој економској сарадњи две земље.

Он је пренео да је наишао на разумевање и искрени и пријатељски став председника Путина и Руске Федерације по питању КиМ. Рекао је да је руског председника упознао до најситнијих детаља о комплетној ситуацији на Косову, о томе шта велики светски играчи желе, каква је улога Русије и какву подршку Србија очекује.

– Наишли смо на разумевање, на искрени пријатељски став Путина и Русије према српском народу и Србији – рекао јеон и додао да је било речи и о конкретним корацима о којима не може да говори, те да је Путину захвалан на подршци коју пружа српском народу. Додао је и да је разговарано о ситуацији у региону, али и о НАТО.

– Србија нема никакве жеље да буде део НАТО. Србија жели да љубоморно чува своју војну неутралност и управо зато и радимо на снажењу своје армије да бисмо могли да превенирамо сваки могући напад и агресију на нашу земљу – навео је Вучић и рекао да је за такав став добије подршка Руске Федерације.

 

Извор: Srbija Danas/Alo.rs