Издвајамо Свет

ПУТИН ЗАПРЕТИО: Џихадисти уз помоћ САД дроновима нападају базу Хмејмим, ТЕРОРИСТИЧКА ПРЕТЊА МОРА БИТИ ЕЛИМИНИСАНА! (ВИДЕО)

Током протеклих два месеца, руски противваздушни системи су оборили су 50 беспилотних летелица које су покренули милитанти у покушају напада на руску ваздушну базу Хмејмим у Сирији, изјавио је председник Владимир Путин на самиту Немачке, Турске, Русије и Француске о Сирији у Истанбулу

Ове дронове шаљу милитантне групе које оперишу у зони деескалације у Идлибу, која укључује милитантне делове провинција Идлиб, Алепо и Латакија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путин је упозорио да ако се такве провокације наставе, то би могло да доведе до наставка војних операција у Идлибу. Председник је рекао да је обавестио своје „колеге“ о овој ситуацији и да је било артиљеријских напада на милитантне циљеве у зони Идлиб.

Председник је додао да терористичка претња у Идлибу мора бити елиминисана и да ако нема других опција, руске снаге су спремне да користе своје војне капацитете за постизање овог циља.

Дана 25. октобра заменик руског министра одбране Александар Фомин изјавио је да је напад на ваздушну базу Хмејмим 6. јануара координиран од стране америчког извиђачког авиона Посеидон-8.

 

Извор: Информер/Правда