Издвајамо Русија

ПУТИНОВА ПОРУКА ТРАМПУ ЗАЛЕДИЛА САД: Русија ће имати оружје каквом неће бити РАВНОГ НА СВЕТУ!

Руски председник Владимир Путин рекао је данас да ће Русија поручити ново оружје каквом, неће бити равног нигде у свету, преноси АП.

Америчка агенција наводи да је руски председник на састанку са високим војним официрима и полицијским званичницима, рекао да “Русија не прети никоме и строго се придржава својих обавеза у области међународне безбедности и контроле наоружања”.

Истовремено, руски председник је најавио да ће руски арсенали бити модернизовани како би се обезбедила заштита од било каквих потенцијалних претњи.

Путин је то рекао истог дана када је НАТО у Норвешкој почео највеће војне вежбе од завршетка Хладног рата, са око 55. 000 припадника војних снага, примећује АП.

Америчка агенција напомиње да је Путинова најава уследила након што је амерички председник Доналд Трамп саопштио да намерава да искључи САД из споразума о контроли нуклеарног наоружања из 1987. због, како је навео, руских кршења пакта.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је Путин данас са сталним члановима националног Савета безбедности разговарао о питањима стратешке стабилности у светлу планова САД о повлачењу из Споразума о нуклеарним снагама средњем домета (ИНФ), преноси Тасс.

“Размењена су мишљења о стратешким безбедносним питањима, посебно с обзиром на планове САД о повлачењу из Споразума ИНФ, као и о другим аспектима руско-америчких односа”, рекао је Песков.

 

Извор: Тањуг