Издвајамо Регион

Р.СРПСКА У ОПАСНОСТИ! ПОЧИЊЕ ХАОС КОЈИ ЦИА ПРИПРЕМА МЕСЕЦИМА?! Иванић не признаје Додикову победу!

Фото: Јутјуб

Актуелни члан Председништва БиХ Младен Иванић, који је на основу до сада избројаних листића дефинитивно изгубио од Милорада Додика у трци за још један мандат у колективном шефу државе БиХ, не признаје пораз

Он је изјавио за БН ТВ да је још рано за проглашење победе, јер, како је рекао, Додик води за око 30.000 гласова, и најавио је да ће тражити поновно пребројавање гласова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Још је рано за проглашење победе – рекао је Иванић, додајући да се нешто нелогично дешавало, нарочито, како је рекао, на подручју изборне јединице 7 (Зворник).

Иванић најављује да ће тражити поновно пребројавање гласова и да још није све познато.

Постоје, казао је, и гласови у одсуству.

Централна изборна комисија БиХ је ноћас саопштила да су, према првим прелиминарним резултатима јучерашњих општих избора у тој држави, нови чланови Председништва Шефик Џаферовић, Милорад Додик и Жељко Комшић.

И лидер Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић такође је рекао да Савез за победу не прихвата резултате избора, који су „пуни нелогичности, малверзација, уцена, куповине гласова, отворених и тајних претњи“.

Он је најавио да ће ПДП у законском року упутити приговор ЦИК БиХ за поновно ручно бројање гласова, јер је постојећи изборни резултат резултат „нарушавање фер и демократског изборног процеса“.

Бореновић је казао да је у местима где су кандидати СзП остварили лош резултат владајући СНСД имао потпуну контролу над бирачким одборима.

– У питању је обесмишљавање избора и самог демократског процеса и коначно мора нешто да се уради – рекао је он.

Подсетимо, месецима уназад политички аналитичари упозоравају да постоји велика опасност да ће непосредно после избора у БиХ бити покушаја да се изазову нереди у Републици Српској и спроведе такозвана „обојена револуција“.

Они упозоравају да је БиХ западни протекторат и да међународним центрима моћи у Бриселу и Вашингтону никако не одговара победа Милорада Додика и његов улазак у Председништво БиХ.

Уочи избора обавештајне службе, пре свега из Велике Британије, укључиле су се у рад Интерресорне координационе групе у бази ЕУФОР у Сарајеву која је тако постала центар удара на Републику Српску и која представља експертску „пропагандну групу“ састављену од више десетина стручњака за подршку домаћим медијима и невладиним организацијама, у извођењу психолошких операција

У Сарајеву су, откривено је уочи избора, и припадници 15. Групе за психолошке операције, војске Велике Британије (15.Унитед Кингдом Псyцхологицал Оператионс Гроуп). Они, између осталог, изводе информационе операције путем интернета, јавне дипломатије, невладиних организација итд… Контрола јавног мњења, медија, друштвених елита и најшире јавности које се налазе у овом процесу , од њиховог је примарног значаја.

Да ли ће кренути отворени напад на Милорада Додика показаће наредних неколико дана, али већ сада је извесно да се Република Српска налази на мети појачаних обавештајних операција западних земаља и да су њихова ударна песница на домаћем терену опозиционе партије из Републике Српске окупљене у Савез за победу!

 

Извор: Информер/Медији