Србија

РАСПРОДАЈА СРБИЈЕ: Расим Љајић званично позвао Арапе да купују српске бање!

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са амбасадорима 10 арапских земаља у Београду и позвао заинтересоване инвеститоре из њихових држава да улажу (читај купе) у бањски и здравствени туризам и у развој српских бања, саопштило је Министарство.

Љајић је на радном ручку у амбасади Туниса разговарао о могућностима за привлачење нових инвестиција и унапређењу трговинских веза Србије и арапског света, а саговорници су му, осим домаћина амбасадора Туниса, били и амбасадори Алжира, Египта, Марока, Либана, Уједињених Арапских Емирата, Ирака, Палестине, Кувајта и Либије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Том приликом потпредседник Владе Расим Љајић је упознао амбасадоре за свим погодностима које су доступне инвеститорима, истичући да је Србија водећа у региону када је у питању привлачење страних инвестиција. Љајић је као посебно интересантну област за улагања истакао сектор бањског и здравственог туризма и позвао све заинтересоване инвеститоре да улажу у развој српских бања, наводи е у саопштењу ресорног министарства.

Током сусрета Љајића са амбасадорима било је речи и о могућностима за унапређење трговинске сарадње кроз различите облике билатералних аранжмана између Србије и 10 арапских земаља.

 

Извор: Fonet