Свет Србија

САЛВИНИ, СРБИНЕ! Италијански министар се сликао са четничком заставом!? Невероватна фотка запалила Фејс

Потпредседник владе у Италији, министар унутрашњих послова те земље и лидер ултрадесничарске странке Лига за север Матео Салвини (44) позирао је четничком заставом, ако је веровати фотографији која се шири друштвеним мрежама, тј. ако је фотографија аутентична и није фотомонтажа

Та његова фотографија је на Фејсбук налогу Срби у Италији досад сакупила велики број лајкова, а идеја администратора странице јесте да се још светских лидера појави на њој.

Подсетимо, Салвини је велики критичар актуелне политике ЕУ, посебно према илегалним мигрантима, а више пута је хвалио Србе и односе које има са нашим људима широм света.

Познато је и да је његова Лига једна од ретких политичких организација у земљама Уније која се 1999. супротстављала бомбардовању СР Југославије.

Интересантна је и чињеница да Салвини од доласка на власт у Италији критикује Брисел због санкција уведених Русији, а јуче му се у томе придружио и премијер Ђузепе Конте, који је нагласио да италијанске компаније трпе велике ударце због економских казни Москви. То је схваћено као корак ка томе да Рим затражи укидање санкција Русији.

 

Извор: Srbija Danas