Свет Србија

САЛВИНИ, СРБИНЕ! Италијански министар се сликао са четничком заставом!? Невероватна фотка запалила Фејс

Потпредседник владе у Италији, министар унутрашњих послова те земље и лидер ултрадесничарске странке Лига за север Матео Салвини (44) позирао је четничком заставом, ако је веровати фотографији која се шири друштвеним мрежама, тј. ако је фотографија аутентична и није фотомонтажа

Та његова фотографија је на Фејсбук налогу Срби у Италији досад сакупила велики број лајкова, а идеја администратора странице јесте да се још светских лидера појави на њој.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, Салвини је велики критичар актуелне политике ЕУ, посебно према илегалним мигрантима, а више пута је хвалио Србе и односе које има са нашим људима широм света.

Познато је и да је његова Лига једна од ретких политичких организација у земљама Уније која се 1999. супротстављала бомбардовању СР Југославије.

Интересантна је и чињеница да Салвини од доласка на власт у Италији критикује Брисел због санкција уведених Русији, а јуче му се у томе придружио и премијер Ђузепе Конте, који је нагласио да италијанске компаније трпе велике ударце због економских казни Москви. То је схваћено као корак ка томе да Рим затражи укидање санкција Русији.

 

Извор: Srbija Danas