Србија

Само у Србији! ПЛАТИЛИ ЈОЈ ПРЕКОВРЕМЕНИ ПА СЕ ПРЕДОМИСЛИЛИ ПОСЛЕ ГОДИНУ ДАНА! Ивани тражили да врати 3.000 динара, она их тужила!

Општа болница „Др Алекса Савић“ мора да плати Ивани Перић која је запослена у болници, више од 167. 000 динара, по пресуди Основног суда у Прокупљу, а на основу тужбе.

Оно што је занимљиво је да је све кренуло од 3. 000 динара који су Перићевој исплаћени за прековемени рад у августу 2015. године. Годину дана касније Перић је добила решење да тај новац треба да врати тако што ће да јој се одбије од плате. Није потписала то решење, већ се обратла адвокату и поднела је тужбу против болнице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Првостепено је судија Основног суда Олгица Пајевић одбацила њену тужбу. Перић се жалила Апелационом суду у Нишу и овај суд је одлучио да је та жалба основана и наложио да се понови поступак. У другом случају, пресуђено је у Перићкину корист.

– По пресуди Општа болница „Др Алекса Савић“ мора из сопствених средстава да ми исплати више од 167. 000 динара за све трошкове поступка. Уз то они су плаћали и адвоката који их је заступао- казала је Перић.

Она додаје да овде неће стати, али да је правда задовољена и да се изборила за своја права.

 

Извор: Kurir.rs/Prokupljenadlanu