Издвајамо Србија

ШИПТАРИ У ПАНИЦИ: Кукају и МОЛЕ по свету да не повлаче признање „КОСОВА“

Озбиљно се уплашили

Министар спољних послова Ивица Дачић сигуран је да ће до краја године бити још повлачења признања Косова и очекује да ће тај број убрзо пасти испод 100.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је важно због преговорачке позиције, јер из Приштина кажу “шта имамо да преговарамо са вама када је нас признало 116. држава“. Они су закуцали тај списак, а то је велика лаж, јер су неке земље повукле признање – нагласио је Дачић.

Он је рекао да је Приштина у великој дефанзиви и да не схватају реално ситуацију у којој се налазе и највише времена проводе са земљама које су признале Косово да не повуку признање.

– Не схватају да је већина најважнијих међународних актера веома заинтересована да дође до одређеног договору који би се заснивао на компромису. Они само отежавају своју позицију тиме што постоје неслагања о томе унутар приштинске елите – појаснио је министар.

То што Приштина још није формирала Заједницу српских општина, како каже, доказ је да немају намеру да спроводи договорено из Бриселског споразума.

Коментаришући истраживање ИПСОС-а да 44 одсто грађана није за разграничење, Дачић је рекао да је тешко дефинисати за шта би се грађани Србије најрадије определили.

– Највећи део грађана и даље сматра да је Косово и Метохија део Србије. Многи су за замрзнути конфликт. За то треба сви да се сагласе и да нема последице за будућност – закључио је он.

 

Извор: Тањуг