Издвајамо Србија

ШИПТАРИ ЗАКРВИЛИ! ТАЧИ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ БРУТАЛНО ЗАПРЕТИО ХАРАДИНАЈУ: Ако не коригујеш ставове…

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб

Злочинци међусобно закрвили, Харадинај пада с власти!

Председник лажне државе Косова Хашим Тачи је на конференцији за медије припретио самозваном премијеру Косова Рамушу Харадинају сменом са функције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тачи је припретио сменом ако Харадинај не буде „кориговао“ ставове и изјаве о корекцији граница као могућем решењу за споразум о нормализацији односа Косова и Србије.

Косовски председник Хашим Тачи поручио је данас косовском премијеру Рамушу Харадинају, поводом његових изјава о дијалогу с Београдом, да „озбиљан човек не говори сваког дана о ратовима и трагедијама“.

Осврнувши се на Харадинајеву изјаву да је идеја о размени територије Косова и Србије мртва, Тачи је рекао да је од њега очекивао много рационалнији и одговорнији приступ.

„Наше позиције нису вечне, председници и премијери могу да се мењају, они долазе и одлазе, а поготову се могу променити они који се не поправе“, поручио је Тачи, пренела је РТК 2.

Тачи је рекао да Харадинајева изјава „показује да је или духовит или да чува своју столицу“, те истакао да је од премијера очекивао да буде рационалнији и одговорнији када даје изјаве у вези са дијалогом.

„Озбиљан човек не говори свакодневно о ратовима и трагедијама, већ о реформама“, рекао је Тачи.

Он је поновио своје тврдње да „ни у каквим околностима неће бити размене територија, нити Заједнице (српских општина) са извршним овлашћењима“.

„Изражавам саучешће свима онима који раде на подели и таквој Заједници, а корекција границе, обухватајући Прешевску долину, Медвеђу и Бујановац, понављам уверен сам да је то у интересу државе Косово“, тврди Тачи.

Борба са Београдом се одвија за столом у Бриселу, рекао је Тачи и позвао политичке субјеке да у, како је навео, најважнијој фази дијалога донесу заједничку резолуцију.

Тачи сматра да је „споразум Косова и Србије неопходан, јер би у том случају Србија и пет преосталих чланица ЕУ признало Косово и оно би постало чланица УН“.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com/srbijadanas.com