Издвајамо Србија

СКАНДАЛ! МИЛОШ ОБИЛИЋ НИЈЕ СРБИН, ОН ЈЕ АЛБАНСKИ ЈУНАK KОЈИ ЈЕ УБИЈАО ТУРKЕ: Ево како Албанци присвајају нашег витеза!

Албанци са Косова настављају да провоцирају Србе и да присвајају њихову културу, цркве и јунаке. Најновија увреда за Србију је тврдња да је Милош Обилић (Милеш Копилић) албански јунак који је убио Мурата и Турке, која ће бити као аксиом убачена у уџбенике из историје из ког ће учити деца на Косову и Метохији!

Тако ће после покушаја тзв Републике Косово да уђе у УНЕСКО и да присвоји српске цркве и манастире, Албанци присвојити и најпознатијег српског јунака из 1389. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приштина је отишла корак даље и ова „лаж“ постаће исторјска лекција на којој ће одрастати будуће генерације на Косову и Метохији!

Албанци су одавно покушали да подвале лажну историју Србима и чињеницу да је Милош Обилић био албански јунак, тако је у књизи “Косовска битка у албанском епу” социолошкиње, новинарке и политичке аналитичарке Ане ди Лељо, поред тврдње бројних албанских историчара да је Милош Обилић заправо био албански витез и јунак Милош Копилић, ауторка у целости доноси и албанску верзију епа о Косовском боју.

Приказ је заправо заснован на Бојкуовој песми чији је текст објављен 1923. године. Десет година касније, чувени српски етнолог и фолклориста Тихомир Ђорђевић као доказ популарности овог епа међу Албанцима објавио је скраћену верзију сличне песме коју му је пренео Асан Дема Ћуфићевић (1934).

 

Извор: Телеграф.рс