Србија

СКАНДАЛ У ПРИШТИНИ Тачијев брат ПРЕТУКАО двојицу функционера усред састанка, па приведен

Брат косовског председника Хашима Тачија претукао је данас, усред састанка, двојицу функционера, због чега га је полиција привела и очекује се саслушање.

Тужилац Аљи Ајдини потврдио је за приштински лист „Коха диторе“ да ради на случају Тачијевог брата, који је, како је навео, осумњичен да је физички напао начелника Косовског бироа за осигурање и директора приватне осигуравајуће куће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гани Тачи је, према првим информацијама, напао две особе током састанка који је одржан у том биору.

Приштинска Т7 је јавила да је Гани Тачи приведен и да се тренутно налази у полицији, где ће бити саслушан.

„ГазетаЕxпрес“ је пренела да се инцидент догодио у подне и да је Гани Тачи претукао директора Бироа за осигурање Бљерима Пусхолија и власника приватног друштва за осигуање Илиријам Ганија Соколицу, који је држављанн Словенија.

Са друге стране, директор Косовског бриоа за осигурање Бљерим Пушколи и власник привредног осигуравајућег друштва Ђани Соколић, иначе држављанин Словеније, нису негирали да их је Гани Тачи претукао, али нису желели да говоре о детаљима тог инцидента.

„ГазетаЕxпрес“ је ступила у контакт са директором осигуравајућег друштва „Илирија“ Ђанијем Соколићем, након што је у полицији дао изјаву о околностима под којим су он и његов приштински колега Пушколи претучени.

– Он није негирао инцидент, али је рекао да не може сада да говори о томе – наводи „ГазетаЕxпрес“.

На исти начин је, пише овај портал, реаговао и Соколић који је такође био жртва Тачијевог брата Ганија.

Портпаролка полиције за регион Приштина Флора Ахмети рекла је да се инцидент догодио око 12 сата на улици, односно на путу, након чега су припадници надлежних полицијских и тужилачких органа изашли на лице места.

 

Извор: Tanjug