Издвајамо Спорт

СКАНДАЛОЗНЕ ОПТУЖБЕ ФРАНЦУСКОГ Л’ЕКИПА: Звездин челник покушао да уплати 5 МИЛИОНА ЕВРА НА ДЕБАКЛ ПРОТИВ ПСЖ

Фудбалери Црвене звезде у другом колу Лиге шампиона убедљиво су поражени од Пари Сен Жермена са чак 1:6, а после меча на светло дана избијају и нефудбалски детаљи.

Тако је угледни француски лист „Л’Екип“ овог петка саопштио да је високи функционер црвено-белих покушао да уплати пет милиона евра на пораз црвено-белих од пет голова разлике, за шта је сазнала Европска кућа фудбала и обавестила је органе у Француској.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како Наводи „Л’Екип“, доушник је обавестио чак и председника УЕФА Александра Чеферина и веома је поуздан, а неименовани челник из редова српског првака је желео да профитира огромном уплатом преко више кладионица.

Како додатно наводи француски портал неименовани званичник црвено-белих се састао са председником ПСЖ-а Насером Ал-Келафијем, али да француска полиција на том састанку није сазнала ништа што би директно окривило ниједног од челника.

Истрага је, ипак, званично отворена, а истражни органи тужилаштва у Паризу ће јој посветити максималну пажњу.

Пре саме утакмице, надлежни органи су пажљиво пратили све опкладе уплаћене на меч Пари Сен Жермена и Црвене звезде, али уФранцуској ипак нису приметили некакве чудне кладионичарске шаблоне. Како се наводи, челник црвено-белих је уплатио три од пет милиона, зарада је износила око десет милиона европских новчаница, али до примопредаје новца није дошло, јер је цео тај случај осујећен.

 

Извор: L’Ekip