Издвајамо Србија

СРПСКИ ГЕНЕРАЛИ, ЧАСНО СТЕ БРАНИЛИ ЗЕМЉУ, НАТО вам није могао ништа – БИЛИ СТЕ НАЈБОЉА ВОЈСКА СВИХ ВРЕМЕНА!

Фото: Јутјуб

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић – Палма обратио се данас учесницима Скупштине Клуба генерала и адмирала Војске Србије, оценио да је Војска Југославије, у време НАТО агресије, часно бранила Србију и српски народ, и истакао да је највећи непријатељ Србије НАТО

То свуда говорим, јавно, НАТО је бомбардовао Србију да нам отму део територије“, рекао је Марковић, поздрављајући учеснике скупа у Јагодини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Хашки тирбунал је направљен само за Србе, само Срби су имали командну одговорност, а они други, за њих не постоји материјални доказ. Ја желим да се захвалим и поздравим генерале који су часно бранили ову државу и да се сећамо оних који су умрли у Хагу – рекао је Марковић.

Посебно је поздравио генерала Лазаревића, за којег тврди да је отишао у Хаг зато што је у агресији НАТО мало српских војника погинуло, што је сачуван и извучен велки део наоружања и зато да би Америка и Велика Британија имале покриће да су бомбардовали Србију и Југославију, а да смо ми за нешто криви.

– Данас сам био домаћин председнику Аустрије са председницом Скупштине Мајом Гојковић и питао сам га да ми наведе бар једну земљу, чланицу ЕУ, од 28, која је имала услов да се одрекне дела своје територије да би ушла у ЕУ. Ниједна. Питао сам да ли би се он одрекао дела своје земље да постане сада члан ЕУ.

Србија се, каже, стално уцењује, не реагује се на изјаве албанских политичара да ће да направе војску.

– А, њу ће чинити они који су прво пресвукли униформе УЧК, ставили кравате, воде косовске Албанце – истакао је Марковић.

Кад је реч о НАТО, не могу нам, додао је, ничим „замазати очи“ за оно што су нам учинили.

И за пад наталитета крив је, каже, НАТО. Тадашње девојчице, данас супруге, не могу да рађају, или ако и остану у другом стању већ у петом месецу се догоди нешто што је тужно и жалосно за породицу, оценио је Марковић.

Ако Италија тужил НАТО због осиромашеног уранијума и оболења њених војника од карцинома, зашто ми да не тужимо. Бомбардовали су Србију без икаквог разлога, истакао је Марковић.

Сви који су тада аменовали бомбардовање, сада гледају и перу руке, како није требало Србија да се бомбардије, и причају нам приче и саветују шта треба да радимо, додао је Марковић.

– Глобална политика великих земаља се не мења персоналном променом. Србија мора да поштује генерале, Србија мора да зна ко су генерали и ко је бранио српски народ. Били сте најбоља војска свих времена у свим окружењима нашим – рекао је Марковић.

– Драго ми је што сте у Јагодини, када следећи пут дођете за сваког од вас ћу спремити по ореден, ви треба да добијате ордене сваке године – закључио је Марковић.

 

Извор: Тањуг