Издвајамо Србија

СРПСКИ „СОКОЛОВИ“ РАЗБИЛИ НАТО СПЕЦИЈАЛЦЕ, који су се СКИНУЛИ И ПОБЕГЛИ са бојног поља: Копнена инвазија на нашу земљу 1999. сломљена у старту!

У околини села Пустеник и Гајре, 2. марта 1999. године, српска полиција је дејствовала против аклбанских терориста

Помагале су јој специјалне јединице Војске Југославије, а припадници Противтерористичког батаљона Војне полиције 72. сспецијалне бригаде „Соколови“ имали су задатак да запоседну репетитор на објекту Бело Брдо, на само 800 метара од границе са Македонијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најмање ЧАК 30 терориста бранило је репетитор, а када су наши специјалци стигли на 50-80 метара од ровова и бункера, видели су војнике у белим маскирним униформама.

Војници су имали најсавременије наоружање и опрему, а онда су капетан Мирослав Талијан и остали специјалци препознали маскирну униформу НАТО јединица, са шаром од „борових гранчица“.

Одмах су схватили да ратују против НАТО специјалаца, а у току борбе, у шлем је погођен Горан Мирјачић, водник прве класе.

Док је борба трајала, појавили су се џипови ОЕБС-а, те су „Соколови“ прекинули са дејством.

Обрадовани, специјалци НАТО су се скинули, пресвукли у цивилна одела и укрцали се у џипове ОЕБС-а.
Побегли су и прешли границу Македоније, оставивши албанске терористе да се сами боре са „Соколовима“.

Већ разијена група ОВК се поделила у две групе и кренула у бег. У борби је убијено 6 терориста, а двојица су заробљена.

Инсајдер
„Соколови“ су као плен пронашли опрему коју је НАТО донео ради оспособљавања репетитора.

Детаљне информације о овој борби и анализе генерала Павковића можете прочитати у недавно издата четири тома дневника под називом „Трећа армија седамдесет осам дана у загрљају „Милосрдног анђела“, која је издата у издању Медија центар „Одбрана“, у оквиру едиције „Ратник“.

Погледајте и како су српске снаге бомбардовале аеродроме у Тузли и Тирани о чему се и данас води полемика да ли је српска војска тако брутално ппонизила НАТО и уништила им бројне авионе и хеликоптере „апаче“

 

Извор: Srbijadanas/Информер