Регион

СВЕ СЕ ВРАЋА, СВЕ СЕ ПЛАЋА! Рекао да је КОСОВО НЕЗАВИСНО, а онда уследио МАСОВНИ ПРОГОН широм БиХ!

Персона нон грата!

Након што су новоизабраног члана Председништва БиХ Жељка Комшића непожељним у својим срединама прогласили начелници херцеговачких општина Груде, Чапљина, Посушје, Читлук и Ливно, то је урадило и 11 општина средње Босне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У заједничком писму председници општина Добретићи, Крешево, Витез, Кисељак, Бусовача, Фојница, Нови Травник,Травник, Горњи Вакуф – Ускопље, Бугојно и Јајце навели су да он није добродошао јер је подршку добио у бошњачким местима по општинама средње Босне.

– Будући да је Жељко Комшић, други бошњачки члан Председништва БиХ, у свом првом обраћању након противуставне и незаконите победе за хрватског члана Председништва БиХ, Хрватима у средњој Босни послао посебну поруку и посветио нам неколико минута свог говора, и ми њему посвећујемо ово писмо и јавно дајемо до знања како на просторе средње Босне где живе Хрвати није добродошао, уколико он уопште зна где живе Хрвати у средњој Босни, јер је подршку добио у бошњачким местима по нашим општинама – наводи се у писму.

Како су навели Средње босански кантон је један од ретких мешовитих кантона у БиХ, као и да је подршку хратског народа добио Драган Човић – више од 90 одсто, због чега Комшић „нема шта да тражи на територији кантона“.

– Жељко Комшић је особа која је већ претходно у два мандата узурпирала право Хрватима да изаберу свог члана у Председништво БиХ, и није му било доста, па је поновно искористио аномалије уставног уређења државе. Овим путем јасно му поручујемо како Босна и Херцеговина није грађанска држава, већ држава три конститутивна народа и грађана“, наводи се у писму и додаје да је Комшић „персона нон грата“ у Средње босанском кантону.

Подсетимо, Комшић је, наиме, у само неколико дана након општих избора, који су у БиХ одржани 7. октобра, успео да узбурка духове својим изјавама.

Најпре најавом да ће БиХ тужити Хрватску због градње Пељешког моста, а потом и тврдњом да је за њега Косово независна држава коју би БиХ требало да призна.

Иначе, избором Комшића за хватског члана Председништва БиХ још се не мири ни званични Загреб, ни Хрвати у БиХ.

 

Извор: Srbija Danas/Tanjug