Регион

Уцењују Србију да удари на Додика: Запад жели да ПРЕДСЕДНИКА СРПСКЕ ПРИКАЖЕ КАО КРИМИНАЛЦА!

Фото: Јутјуб

У последње две недеље трају жестоки притисци на Вучића да Србија покрене истрагу против Додика због наводне корупције и прања новца

Западни моћници у последње две недеље жестоко притискају председника Србије Александра Вучића како би Специјално тужилаштво у Београду покренуло истрагу против председника Републике Српске Милорада Додика због наводне корупције и прања новца!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

План странаца јесте да непосредно уочи избора у БиХ, заказаних за недељу, 7. октобра, криминализују Додика, и то преко Србије! Осим покретања истраге, Запад тражи и да уведемо санкције Додику и замрзнемо му сву имовину и банковне рачуне.

‘Добронамерни савети’
Према речима наших извора, моћници из Вашингтона и Брисела захтевају да Додик буде оптужен због наводно криминалне куповине куће на Дедињу.

– Нема никаквих доказа да је Додик нелегално стекао ту вилу и то је у више наврата већ утврђено, чак и у истрази тужилаштва из Сарајева. Упркос томе, Вучићу је у последњих петнаестак дана са више западних адреса стигло више ‘сугестија’ да би требало да хитно покрене истрагу Додикове имовине у Србији. Ти захтеви се темеље на чињеници да су САД увеле санкције Додику због сумње у корупцију и прање пара… – преноси извор Информера.

И док председник Вучић јуче није коментарисао наша сазнања, сам Милорад Додик је до сада више пута потврдио да се странци, пре свих САД и Велика Британија, жестоко мешају у изборе у БиХ. Његов саветник Александар Врањеш, упитан да прокоментарише наше информације, каже да верује да Србија неће подлећи притисцима.

– У потпуности је немогуће увођење санкција Додику, без обзира на то колико су јаки притисци Запада и САД. Према свим истраживањима, Додик ће однети победу на изборима и у недељу ће постати нови члан Председништва БиХ. Чланови Председништва БиХ задужени су за спољну политику, па је очекивано да ће Додик имати хладније односе са државама које су инсистирале да му се уведу санкције… – наглашава Врањеш за Информер, додајући да све ово значи и да ће се погоршати односи БиХ и неких западних држава.

Политички аналитичар из Бањалуке Анђелко Козомара такође је уверен да Србија неће увести санкције Додику.

– Тешко је поверовати да у Београду постоји политичар који би могао да уради такву глупост. Санкције сигурно неће увести председник Вучић. Он је до сада више пута и вербално и финансијски показао велику љубав према Републици Српској и Србима који овде живе. Када би увео санкције Додику, изгубио би поверење властитог народа. Вучић је веома мудар и знаће да се одупре овим непримереним притисцима Запада – наглашава Козомара.

Хоће да свађају Србе
Предраг Ћеранић, декан Факултета безбедности у Бањалуци, оцењује да се Запад из петних сила труди да политички ‘замути воду’ пред изборе у БиХ.

– Овакви захтеви показују да Запад на све могуће начине покушава да вештачки створи трвења међу Србима и између Србије и Републике Српске. Они од тога неће одустати – упозорава Ћеранић.

Странци спремају „фискалну обојену револуцију“
Аналитичар Драгомир Анделковић каже да се у западним дипломатским изворима увелико прича да се у РС припрема акција под називом „Фискална обојена револуција“, која је усмерена на оспоравање изборних резултата.

– Циљ јесте да се изазову проблеми, протести, да се грађани позову на бојкот плаћања пореза и да се онемогући нормално деловање привредних субјеката, све са циљем да се буџет Српске не пуни адекватно, што би изазвало незадовољство и сукобе… – тврди Анђелковић.

 

Извор: Informer.rs