Издвајамо Регион

УДАРНА ВЕСТ! Снажна експлозија у руској рафинерији нафте у РС, сумња се на ДИВЕРЗИЈУ

Могући узрок јаке експлозије која је синоћ око 21.30 часова одјекнула у Рафинерији нафте у Броду у Републици Српској, а у којој је након експлозије урушено постројење 04, услед чега је радник рафинерије Љубо Патковић изгубио живот, а десет радника повређено, јесте и диверзија.
„Ало!“ сазнаје да о томе прича неколико радника рафинерије.

Службена комисија која је формирана већ је приступила истраживању узрока инцидента и одређивању размера последица хаварије.

Начелник Општине Брод Илија Јовичић је изјавио медијима у Републици Српској да је ситуација под контролом, да није истина да су надлежне службе наредиле грађанима који живе у близини Рафинерије да се склоне, због штетних честица из облака дима.

Јовичић је рекао агенцији Срна да је након синоћње експлозије у Рафинерији ватра брзо угашена и да је трећа смена ушла у погоне да ради са једним часом закашњења.

У болници Свети апостол Лука у Добоју, примљено је шест пацијената који су повређени у експлозији, од којих је пет са лакшим повредама задржано на опсервацији, док је један пуштен кући, рекао је доктор Зоран Благојевић.

Из полиције је саопштено да је јутрос почео увиђај којим руководи дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју.

Уколико се утврди да је узрок експлозије у Рафинерији нафте Брод диверзија, то би се могло окарактерисати као класичан терористички чин.

У Броду се са нестрпљењем очекују резултати рада службене комисије која је формирана да спроведе истрагу.

Власник Рафинерије нафте у Броду је руска компанија „Зарубежњефт“.

 

Извор: Срна/Ало

loading...
Loading...