Издвајамо Свет

ВЕЛЕОБРТ У СЛУЧАЈУ „ЗАКИНТОС“: Хендерсона убили професионалци?! (ФОТО/ВИДЕО)

Тамошњи новинари закључују да ће најважније бити да се разјасни улога запосленог у клубу

Судница у Патри где се одвија процес оптуженима за смрт Бакарија Хендерсона на Закинтосу 2017. године, претвара се у беспоштедну арену, али између адвоката одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преносе грчки медији, заоштрили су се сукоби између бранилаца, јер одговорност за фаталне повреде нанете Американцу, пребацују са једних оптужених на друге. Свему томе доприносе „замагљене улоге запослених у локалу и односи окривљених“ у кобној тучи прошлог јула у ноћном клубу у Лаганасу.

Један од адвоката инсистира да су Хендерсону кобне ударце задали „професионалци“, особе којима су туче, сукоби и сличне сцене део дневне рутине. Тамошњи новинари који прате суђење закључују да ће најважније бити да се разјасни улога запосленог у клубу – да ли је кобне вечери био у друштву Срба или је само радио као обезбеђење.

У судници у Патри у уторак је такође потегнуто питање да ли је све што се догодило имало икакве везе са Хендерсоновом националношћу и расом.

Сведочење власника клуба у ком је започела свађа, наводно, након што се конобарица сликала и причала са Американцем, није решило дилеме адвоката.

– Он није објаснио ни улогу те девојке у клубу, као ни другог бармена – преносе грчки медији.

С друге стране, ди-џеј који је те вечери пуштао музику описао је сцене туче које је он сам видео.

– Американац је у једном тренутку излетео, док је група појурила за њим. Летеле су столице и столови. И девојка је негде трчала. Видео сам 15 људи који су изнад Американца и ударају га, све док није дошла Хитна помоћ. Онда су и они нестали – испричао је овај сведок, који није видео шта се догађало уочи сукоба.

Ниједан сведок до сада саслушан није могао да опише детаље, „узрок“ и почетак инцидента који је прерастао у крвави окршај, завршен премлаћивањем Бакарија Хендерсона насмрт.

Posted by Bakari Henderson on Monday, April 16, 2012

Иначе, како пишу грчки портали, америчка амбасада у Атини нарочито се интересује за овај случај. Наводно, према њиховим сазнањима, у Патри је тренутно и челник ФБИ канцеларије у Грчкој који дискретно прати ток процеса.

Амбасада САД од почетка је подржавала породицу Хендерсон, па им је наводно и финансијски помогла како би могли да дођу у Грчку.

За даљи ток суђења важна је, како оцењују, одлука суда о законитости снимака са надзорних камера које су забележиле цео догађај.

 

Извор: srbijadanas.com/Новости.рс