Србија

ВЕЛИКИ ОБРТ! НАТО доноси ХИТНУ ОДЛУКУ о Косову! Ако Албанци ово ураде, СЛЕДИ ЖЕСТОКА ИНТЕРВЕНЦИЈА!

Неименовани званичник НАТО изјавио је за Дојче веле на албанском језику да ће „Северноатлантски савет размотрити ниво обавеза на Косову“, ако приштинске институције одлуче о промени мандата и структури Косовских безбедносних снага.

Оне, међутим, како је рекао, не жели да спекулише шта би то „разматрање укључивало“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не можемо да предвидимо одлуке Северноатлантског савета – рекао је исти извор.

Иначе, лажни косовски парламент је за сутра заказао седницу на чијем дневном реду ће се наћи и три владина предлога закона о трансформацији КБС у оружане снаге.

Парламентарна опозиција, која је протеклих дана углавном бојкотовала седнице, најавила је свој долазак.

Иако представници привремених власти у Приштини трансформацију КБС најављивали до краја године, лажни премијер Рамуш Харадинај је раније данас рекао да ће се то догодити до краја новембра.

– Косовске безбедносне снаге трансформисаће се у војску до краја наредног месеца, када се планира друго разматрање предлога закона у косовској скупштини – изјавио је Харадинај, пренела је Епока е Ре.

Он је новинарима након седнице владе, рекао да би то требало да се догоди након 20. новембра, после гласања о чланству Приштине у Интерполу.

Приштина покушава да у парламенту усвоји сет од три закона о трансформацији КБС у оружане снаге.

Питање трансформације КБС је једино питање које уједињује косовску власт и опозицију, а владин предлог сета закона има за циљ да заобиђе устав, на чему инсистира међународна заједница, и омогући трансформацију КБС без сагласности Срба и других припадника мањинских заједница на Косову.

 

Извор: Tanjug