Србија

Војску Србије поштују и пријатељи и непријатељи! Вулинова брутална порука Хоџају

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

– Војска Србије је легална оружана снага признате државе. Покушај стварања парвојске на Косову је против резолуције 1244, међународног права, чак и тзв. Устава Косова, а посебно против здравог разума – рекао је министар Вулин

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас Тањугу да је Војска Србије поштована и од пријатеља и од непријатеља због своје храбрости и стручности, али и способности да гарантује мир и стабилност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Војска Србије је легална оружана снага признате државе. Покушај стварања парвојске на Косову је против резолуције 1244, међународног права, чак и тзв. Устава Косова, а посебно против здравог разума – рекао је министар Вулин, одговарајући на твит Енвера Хоџаја, који је, како је Тањуг раније пренео, навео да није Војска Косова, већ Војска Србије претња за регион.

– Због покушаја формирања паравојске посебно треба да буду забринути Албанци, јер терористи који би да воде војску користиће албаску децу као топовско месо када изазивањем сукоба буди покушали да избегну оптужнице за ратне злочине -рекао је министар Вулин.

Потпредседник владе у Приштини Енвер Хоџај, реагујући на изјаве председника Србије Александра Вучића о транформисању БСК у Војску Косова, написао је да је Србија претња по регион, а не војска Косова

Хоџај је на Твитеру написао да Србија остаје претња за регион, настављајући да буде продужена рука Русије у свакој држави Балкана.

Када је реч о претњама, Хоџај је рекао да није БСК, него Војска Србије та која делује по анти-западним доктринама и оружјем из Русије.

– Србија остаје претња за регион, мешајући се као продужена рука Русије у сваку државу Балкана. БСК као мултиетничка снага обучена од стране НАТО-а није претња. Претња је војска Србије која користи руско оружје и служи се анти-западним доктринама – написао је Хоџај на Твитеру.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug