Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Једва чекам да вам саопштим детаље, 2 кинеска ИТ гиганта стижу у Србију

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Москва — Председник Александар Вучић каже да му је амбасадор Кине Ли Манчанг саопштио да стижу две велике кинеске компаније из сектора иновативних технологија у Србију.

„Са великим нестрпљењем очекујем сусрет са представницима кинеске државе не бих ли могао озбиљније и детаљније да вас упознам“, пренео је Вучић новинарима у Москви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Срећан је, каже, због те вести јер је сигуран да је то тачно, зато што је Кина озбиљна држава.

Код њих, истакао је, нема ни лажних вести ни било каквих игара, те да се испоставило као тачно и када су му најавили долазак компаније „Шангдонг Линглонг“ у Зрењанин.

Радује се, истиче и то не зато што би злонамерно могао да констатује да су неки који су му се смејали и због папака, свињских глава и летећих аутомобила, опет испали смешни, по ко зна који пут, већ зато што таква вест значи директну корист за грађане и будућност земље.

„То је дивна вест. Чим се вратим у Београд, видећемо да направимо прве састанке. Дуг је пут од састанака до коначне реализације, али када направите прве кораке, нема сумње да ћемо ствари довести до краја“, рекао је председник Србије.

 

Извор: Тањуг