Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Народ није хтео моје компромисно решење

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је увек спреман за разговоре о свим компромисним решењима и да га понуди нашем народу, али да није на видику по питању Косова и Метохије.

Одговарајући на питање новинара шта се догодило од прошлог боравка у Краљеву, када је најавио да ће представити грађанима решење за Косово, а потом, недавно, рекао да је његова политика доживела пораз, Вучић је казао да је оно што је мислио да је могло да буде решење наишло на опште противљење јавности у Србији, преноси Танјуг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Како оних који су за целокупно независно Косово тако и оних јунака који су довели до независног Косова, који су одједном постали велики храбри хероји, иако не иду у Косовску Митровицу, Зубин Поток, који више воле да се сликају по Њујорку и Лондону, да своју децу шаљу тамо… Не причам о онима који су отишли трбухом за хлебом, већ о оним бахатим који то раде да би тамо могли да уживају и живе много боље од свих, не наших грађана, већ и људи који живе у тим земљама“, рекао је Вучић.

Каже да је на то навикао и научио, али да му је жао и тешко због тога.

„Мислим да је моја идеја за компромисним решењем била много боља за будућност Србије. То ћете процењивати за 15 или 20 година“, нагласио је он.

Казао је да ће, ако се било шта догоди у међувремену, било када, он опет изаћи пред народ и то рећи.

„У овом тренутку немам шта да кажем. Мислим да је то фер и одговоран приступ“, рекао је он.

Вучић је констатовао да народ практично каже да цело Косово треба да остане овако, да нам требају границе на Јарињу и Брњаку.

„Ако народ тако каже, шта ћу. Не могу ја против воље народа, морате да се сагласите и поштујете вољу грађана. Али, желим да народ запмати да сам био за другачије решење, па ће се неко у народу сетити за 20 година да смо могли више и боље. Већина неће, јер људи не признају своје грешке, а туђе на рабош, мере са невероватном лакоћом“, констатовао је он.

 

Извор: rs.sputniknews.com