Свет

ЗА СВЕ КОЈИ ПЛАНИРАЈУ ДА РАДЕ ПРЕКО: 5 највећих грешака које људи најчешће праве када стигну у Немачку! (ВИДЕО)

Свако ко са ових простора одлучи да оде у иностранство, одлучује се на такав корак због жеље за бољим и сигурнијим животом. Међутим, не снађу се сви одмах на почетку, па се често и покају због тога што су отишли. Али, има и оних људи који кажу да тамо може да се успе, али да је за то потребно време.

Немачкој хитно потребно 100.000 радника: Највећа је потражња за ових девет занимања Један Хрват често на друштвеним мрежама качи видео снимке у којима даје савете људима у вези са животом у иностранству. Његови савети се претежно односи на Немачку где и сам живи са својом породицом. У свом најновијем видеу је говорио о томе шта никако људи не би требали да раде када дођу у Немачку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

1. „Било какав посао у Немачкој“
Често га људи питају да им каже шта би могли да раде у Немачкој, односно да им наведе било какав посао који би тамо могли да раде. Према његовом мишљењу не постоји тек „било какав посао“. Он напомиње да је он често мењао послове тамо и да је то заиста прави пакао. Истиче да ако човек има добар посао у Србији, Хрватској или Босни да никако не би требао да долази у иностранство.

2. Аутомобил на кредит
Никако не може да разуме зашто људи после само два или три месеца у Немачкој купују нова луксузна кола и тако улазе у кредите и дугове. Често многи људи не знају да ли ће задржати посао, али им то не представља проблем да купују аутомобиле изван својих могућности.

3. Претплате за мобилне телефоне
Сматра да не људи не би требали да купују телефоне од 1.000 евра и да тако бацају паре за џабе, већ да могу да користе било који телефон, а све у границама својих могућности.

4. Годишњи одмори
Он са својом породицом дуго није могао да оде на одмор. Чекали су да се неке ствари сложе да би могли нормално да оду на одмор, без додатних трошкова. Истиче да су људи су дизали кредите да би ишли на годишњи одмор, чак су давали и отказе, па када су се вратили тражили су нови посао. Саветује све људе да овако не поступају, јер то никако није добро за њих.

5. „Ми горе у Немачкој“… „Код нас горе у Немачкој“…
Ове фразе га изузетно нервирају и сматра да овако нешто могу да кажу само људи који не знају шта причају. Он за такве људе каже да су из опанака ускочили у ципеле, јер нико ко са ових простора живи тамо није ништа боље од других људи.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Telegraf.rs