loading...
Србија

ЗАРАТИЛИ ВУЧИЋ И ПОНОШ – ко је упропастио војску Србије?

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић „још једном манипулацијом понизио Војску“ наредбом о подизању борбене готовости, поводом упада косовске специјалне јединице РОСУ код језера Газиводе.

„Борбена готовост Војске се не подиже тако што Вучић подигне обрву, Марко Ђурић се уозбиљи, а Вулин обује обе чизме. Нити је било разлога за померање Војске, нити се то десило“, рекао је Понош листу „Данас“.

Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије, истакао је да је Вучић, осим што је још једном манипулацијом понизио Војску, узнемирио и грађане Србије и остварио се као уредник ријалтија на Пинку и РТС-у.

„Вучић и Хашим Тачи су у бизнису закувавања ствари око Косова до ивице сукоба, како би договор, који су иначе са својим менторима већ утаначили, могли да представе у јавности као спасоносни мировни споразум. Људи енормних амбиција, скромних способности и нечасних намера су ризични и када се играју мира, а камоли рата“, навео је Понош.

ВУЧИЋ: Понош је шпијун који је упропастио војску
Када је реч о изјави бившег начелника Генералштаба генерала Здравка Поноша да је председник Србије подизањем борбене готовости потценио војску, Вучић је генерала назвао „шпијуном“ и рекао да о тим темама не треба да говоре они који су упропастили војску.

„Требало би да Понош зна Устав Србије, али он је навикао да када неки у западним амбасадама подигну обрву, онда се подигне на прсте да би изгледао мало озбиљнији и снажнији и испуњава све њихове налоге. Овде није питање обрва, већ питање наредби“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да је „наредбу издао у складу са Уставом и законима Србије“.

„Његових обрва још нема у законима, а знам да некада западни амбасадори нису морали ни обрву да подигну, он је ишао да уништава српско оруђе и оружје“, додао је Вучић.

„Где су Понош и остали заштитили српски народ? Где су Понош и остали довели ново оруђе и оружје? Биће да су оружје само уништавали“, рекао је Вучић и поручио да њему не наређује нико.

„Доносим одлуке у складу са Уставом, али и у складу са интересима грађана Србије. Моје одлуке су увек одмерене, умерене, озбиљне и одговорне. Нисмо водили ратове нити били у сукобима, али нам нико није ни протерао народ од кад сам премијер и председник. А наша војска данас и јуче- то нису исте војске. Не секирам се за њихове изјаве“, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић је из Москве прокоментарисао исход референдума у Македонији и истакао да Европа мора да се постави одговорније.

“Није моје да се мешам у унутрашње ствари једне суверене земље… Плашим се и чини ми се да неки људи из света нас балканске народе потцењују и мисле да све може – мисле, видећемо ако може са народом, ако не, онда нећемо с народом, пробаћемо притиском на посланике, ако не може ни то, није важно, то мора тако… Замолио бих људе из Европе и света да покажу поштовање према нама малим народима и да покажу да разумеју шта је то што се дешава“, рекао је Вучић.

 

Извор: Tanjug/Srbin.info

loading...