Издвајамо Спорт

ЗЛАТНЕ ОДБОЈКАШИЦЕ НА ДОЧЕКУ ОБЕЋАЛЕ: Видимо се на истом месту после Токија

Фото: Твитер принтскрин

Више хиљада грађана вечерас је испред балкона Скупштине Београда са одбојкашицама Србије бурно прославило освајање златне медаље на Светском првенству у Јапану.

Овацијама и скандирањем појединачно су поздрављене европске и светске шампионке на традиционалном месту прославе успеха српских спортиста.

Loading...

Селектор репрезентације Зоран Терзић апеловао је на навијаче да му помогну да екипа остане на окупу најмање до следећих Олимпијских игара, 2020. године у Токију.

„Љубав и подршку нације увек смо осећали, где год да играмо. Можда ће неке играчице да помисле да је ово круна каријере, али мени треба ваша помоћ да их оставим у репрезентацији бар до Токија и да наставимо са успесима“, рекао је Терзић са балкона.

МВП првенства Тијана Бошковић захвалила се публици на дивном дочеку.

„Јако смо срећне што смо коначно у Србији и поново на истом месту, али са већим поводом. Навијачи су наш највећи ветар у леђа и надам се да ћемо им још доносити радост“, рекла је Бошковићева.

Веома емотиван тренутак био је и видео-снимак и речи повређене Бојане Миленковић из Фиренце, где се опоравља, да јој је криво што не може у Београду да прослави злато, пренео је Танјуг.

Српске одбојкашице су победиле у финалу Италију са 3:2 у Јокохами и освојиле златну медаљу.

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...
loading...
loading...