Србија

ЗОРАНА ВИШЕ ВОЛИ СКОТА ОД СРБИЈЕ!? Брука и срамота потпредседнице ВЛАДЕ СРБИЈЕ!

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић срамно је ћутала док је амерички амбасадор Кајл Скот усред Београда устврдио да је Косово независна држава

– Није такозвана влада Косова већ влада Косова. Ми посматрамо Косово као независну и суверену државу. Они су изабрани представници Косова и са њима имамо контакте као са било којим представницима неке државе у региону – рекао је амерички дипломата, док је Зорана ћутала!?!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тек после 24 сата, министарка је реаговала на Скотову изјаву бранећи се да Косово никад неће бити држава.

– Нисам одмах реаговала на непримерену изјаву Скота јер је дата на догађају на коме смо са америчком компанијом ‘Бехтел’ договарали изградњу за Србију важног аутопута од Чачка до Крушевца. Наравно да сам реаговала након тога и поновила свој став да Косово није и неће бити независна држава и да такав став Србије подржава више од половине света… – тврди Михајловићева, иначе блиска пријатељица Кајла Скота, који јој је долазио на крсну славу.

Са друге стране, председник Србије Александар Вучић најоштрије је осудио понашање америчког амбасадора, али и критиковао Михајловићеву.

– Шта год да је Косово и његова влада за САД и амбасадора Скота, за нас је то такозвана влада и такозвана држава. Ниси ти ту, амбасадоре, да исправљаш новинаре, него да одговараш на питања. Било би пристојно да је показао више поштовања према земљи домаћину. Представник владе који је присуствовао догађају требало је да одреагује на његову изјаву – подвлачи Вучић.антрфиле 1

 

Извор: Informer.rs