Издвајамо Спорт

ЗВЕЗДА ДЕМОЛИРАНА У ПАРИЗУ: Нејмар и друштво напунили мрежу Борјана, утеха првенац у ЛШ

Реми без голова на старту групне фазе Лиге шампиона са Наполијем дао је наду навијачима Црвене звезде да тим Владана Милојевића неће бити „врећа за ударање“ у групи смрти.

Вечерас смо у Паризу могли да видимо како реално стоје ствари по питању квалитета, пошто је Пари Сен Жермен „нокаутирао“ Црвену звезду и приредио јој најтежи пораз у ери Владана Милојевића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шампион Француске славио је у 2. колу Групе Ц резултатом 6:1 (4:0) и тако оправдао улогу изразитог фаворита коју мање објективни навијачи српског шампиона нису желели да прихвате.

Пари Сен Жермен: Ареола – Муније, Кимпембе, Тијаго Силва (Ц), Бернат – Верати, Рабио – Мбапе, Нејмар, Ди Марија – Кавани;

Црвена звезда: Борјан – Стојковић, Савић (Ц) (од 46′ Бабић), Дегенек, Родић – Крстичић, Јовичић – Марин, Чаучић, Симић (од 46′ Павков) – Бен (од 73′ Ебисилио);

Двадесет минута издржао је бедем Црвене звезде у Паризу, Јефтин прекршај у опасној зони плаћен је прескупо, пошто је Нејмар из прекида „откључао“ црвено-беле и довео Парижане у вођство.

Водећи гол Пари Сен Жермена погледајте ОВДЕ!

Кола су одмах кренула низбрдо, само два минута касније Нејмар и Килијан Мбапе на једноставан начин варају комплетну одбрану гостујућег тима, а Бразилац другим голом на мечу дуплира предност Пари Сен Жермена.

Други Нејмаров гол погледајте ОВДЕ!

До одласка на одмор на терену је постојао само један тим. Црвено-бели нису могли до лопте, грешака је било све више, а у таквим околностима Пари Сен Жермен није пропустио прилику да увећа предност и реши питање победника у првих 45 минута.

Трећи гол за Пари Сен Жермен постигао је Единсон Кавани у 37. минуту, а „покер“ је комплетирао Анхел Ди Марија три минута пре краја првог дела.

Треба рећи и то да је Милан Борјан у неколико наврата током првог дела игре добрим интервенцијама спречио домаће да стигну до много убедљивијег вођства.

На полувремену двострука измена у редовима Црвене звезде. Ровити Вујадин Савић је уступио место Срђану Бабићу, а неприметног Веља Симића је заменио Милан Павков.

Само у првих десет минута игре у наставку Пари Сен Жермен је могао до нова четири гола, али у тим тренуцима се истицао Милан Борјан који је чинио све да спречи катастрофу.

Двадесет минута пре краја Килијан Мбапе постиже пети гол за Пари Сен Жермен, а свој први на мечу, да би у 81. минуту Нејмар ставио тачку на убедљиву победу Пари Сен Жермена још једним голом из слободног ударца.

Између петог и шестог гола домаћих Марко Марин је искористио проигравање Ебисилија и постигао првенац Црвене звезде у Лиги шампиона.

Јасно, првенац у елити је слаба утеха ако се има у виду да је Звезда вечерас доживела један од најтежих европских пораза у својој историји. Са пет голова разлике Звезду је 2004. године добио још само ПСВ из Ајндховена, али је ПСЖ дао гол више.

 

Извор: М.Видојевић/sportske.net