Издвајамо Регион СРБИЈА ЈАВЉА

АКЦИЈА ШИПТАРА У ИНТЕРПОЛУ: „Прљавим новцем“од шверца наркотика и миграната купују гласове !

Већ су поклонили шест лимузина, деле чак и скупоцене сатове. Акцију усмеравају амерички обавештајац Рифова и генерални секретар Шток.

Власти у Приштини обезбедиле су 15 милиона долара „прљавог новца“, од шверца наркотика и миграната, за куповину гласова делегата неодлучних земаља чија је подршка неопходна за учлањење лажне државе Косово у Интерпол.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До овог фрапантног податка дошле су српске обавештајне службе, чије оперативне информације показују да су у ову перфидну акцију укључене западне земље, предвођене САД, али и генерални секретар међународне полицијске организације – Јирген Шток.

Према сазнањима наших безбедњака, приштинска администрација у свом нечасном послу иде дотле да су представницима држава чију подршку очекују купили луксузне аутомобиле и скупоцене сатове?! Такође, из овог црног фонда плаћани су промотивни текстови у истакнутим публикацијама ЕУ, како би се учврстила подршка уочи заседања Генералне скупштине Интерпола која почиње у недељу у Дубаију, у којој тренутно Албанци имају танану већину.

Оперативни подаци указују на то да је главни спонзор читаве кампање за улазак непризнате државе у светску полицијску организацију – Вашингтон. Крајем маја, наиме, састали су се тадашњи косовски министар унутрашњих послова Бејтуш Гаши и шефица Канцеларије америчког програма ИЦИТАП на КиМ Кимберли Риф, која је иницирала да тзв. држава Косово упути чланицама Интерпола писмо којим ће их обавестити о жељи за пријем и да од њих очекује подршку. Касније, ова писма су се уручивала и посредством америчке дипломатске мреже у свету.

Такође, прошлог месеца, током посете Приштини, заменик државног секретара САД Метју Палмер пренео је Хашиму Тачију и Рамушу Харадинају „да се питање чланства у Интерполу одвија према плану и да су у Стејт департменту уверени да ће успети да то прогурају, макар и у форми добијања статуса посматрача“.

Осим Америке, ветар у леђа Приштини у Дубаију даће и Холандија и Француска, али и генерални секретар Шток лично, који настоји да тзв. држава Косово постане чланица до истека његовог мандата у новембру 2019. године. Како се наводи из бебедносних структура, Приштина ће у Дубаију истицати да је неопходно да постане члан, због наводне ефикасније полицијске сарадње и борбе против верског екстремизма, илегалних миграција, прања новца и шверца, а тако су их инструирали западни ментори.

Међутим, случај бившег специјалног тужиоца Ељеза Бљакаја изазвао је огорченост Запада, јер је заправо поништио њихове дотадашње напоре да Косово представе као „државу која је испунила стандарде у владавини права и да заслужује пријем у Интерпол“. Бљакај је, наиме, поднео оставку због претњи које је добијао током истраге о имаму приштинске џамије Шефћету Краснићију и манипулацијама са листама ветерана бивше ОВК. Био је изложен и притиску и опструкцијама државног тужиоца Александра Љумезија, Харадинаја и других званичника који су га оштро критиковали.

Осим овог случаја, у корист тзв. државе Косово као дораслог чланству у Интерполу, не иду ни чињенице да из полиције и Косовске обавештајне агенције (КОА) цуре информације. То илуструје недавно хапшење сина директора КОА Шпенда Мађунија због поседовања наркотика и нелегалног оружја, што су власти покушале да заташкају, али су медији објавили после „дојаве извора из система безбедности“.

Такође, познато је да ланац руковођења и командовања унутар МУП и КП функционише по стриктно партијском принципу, за шта је један од примера одлазак Тачија на језеро Газиводе у присуству генералног директора КП Рашита Ћалаја, док тадашњи министар унутрашњих послова Бејтуш Гаши о томе није био обавештен.

Због поновног отварања афере око страначког запошљавања у инспекторату КП, наши извори преносе да је Амбасада САД у Приштини упутила 6. новембра оштро упозорење Харадинају и министру унутрашњих послова Екрему Мустафи у ком наводе да је афера пласирана ради обрачуна са политичким неистомишљеницима из ДСК (Исе Мустафе) и да власти од ње можда имају тренутну добит, али да она наноси огромну штету напорима у лобирању за чланство тзв. државе Косово у Интерполу.

Када се све сабере, може се закључити да би пријемом у Интерпол ова „држава“ важне податке сигурно користиле у политичке и криминалне сврхе.

Кључним људима из МУП и Косовске полиције, како преносе наши добро обавештени извори, Рамуш Харадинај издао је инструкције да се добро припреме за наступ на ГС Интерпола, на којој ће имати само два минута за обраћање.

Међутим, у Косовској полицији се прибојавају како ће све проћи, јер ће један од њихових представника бити новопостављени министар Екрем Мустафа, који треба да се обрати на енглеском, а не зна ни реч овог језика

Кимберли Риф је искусан амерички обавештајац, а пре доласка на КиМ, где је шефица ИЦИТАП-а (Међунардоног програма помоћи у криминалистичкој истрази, Министарства правде САД) ЦИА ју је ангажовала за хапшење радикалних исламиста у Пакистану.

 

Извор: Ало.рс