Издвајамо Србија

АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈА НА КИМ! СРБИ ВАПЕ ЗА ПОМОЋ: „Остајемо без лекова, недостаје све, од цитостатика до аналгетика“

Најновија вест!

– Ове економске, геноцидне санкције усмерене су против наших основних људских права, овде је у питању право на лечење, право на живот. Ситуација се постепено погоршава, резерве се топе. У овом тренутку у нашој болници, која је по капацитетима стационарна, једина таква у овом делу и која једина пружа могућност за стационарно лечење, резерве кисеоника су седам дана, рекао је за АЛО! директор ЗЦ Косовска Митровица Милан Ивановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је казао са су резерве лекова нешто боље и да неких медикамената има у довољним количинама.

– За десетак дана почеће да недостају поједини лекови, попут појединих раствора који су од виталног значаја, цитостатика, антибиотика, аналгетика… Ситуација јесте веома осетљива. У овом тренутку болеснике адекватно збрињавамо, органиизујемо се колико можемо, казао је он и додао да је оптимиста јер осећа јаку подршку државе Србије.

– Имамо против себе институције једне непријатељске тзв. државе које су добро наоружане, формације и полицијске и војне, обучене у Бондстилу, имамо и огољену подршку од стране западног дела међународне заједнице тим репресивним формацијама и установама те косовске тзв. државе која је центар криминала, како су и направили ту тзв државу, рекао је Ивановић.

Он је додао да Срби треба да буду свесни да је НАТО на КИМ на страни Албанаца и да је та војна организација необјективна.

– Они се служе лажима, вербално гарантују безбедност а у реалном животу није тако, казао је Ивановић.

 

Извор: Ало.рс/Б.А-Ј.Ш.

<div id="midasWidget__11411"></div> <script async src="https://cdn2.midas-network.com/Scripts/midasWidget-14-494-11411.js"></script>