Свет

АМЕРИЧКИ ФОКС ЊУЗ ИСМЕЈАО МАКРОНА и “његову европску војску”

Жеља Емануела Макрона да створи европску војску “да се заштити од Америке” је смешна, каже Фокс њуз. Према Стиву Хилтону и Стујарту Варнји европске земље не могу ефикасно сарађивати како би јамчиле властиту безбедност. Истовремено, јединство Европе уопште није угрожено успоном национализма, већ неуспехом отворених граница, истакнули су амерички новинари.

Стив Хилтон: Политика председника Трампа “Америка на првом месту” наставља прогонити међународну заједницу, посебице Европу. Либерална елита ЕУ је шокирана јер председник Трамп и даље устрајава при својој идеји и мисли пре свега на људе које заступа. С нама у студију је предавач Стујарт Варнј. Дакле Стујарт, прошле недеље је француски председник критиковао је председника Трампа због његова национализма, а затим су се појавиле нове информације о споразуму о трговини. Наравно, чак је и Бреегзит одраз жеље народа да пре свега брину о властитој земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стујарт Варнј, директор  Фоксбизниса: Да.

Стив ХилтонКако не може схватити да ту нема ништа лоше?

Стујарт Варнј: Тачно! Мислим да људи то почињу разумевати. Слушај, национализам … Председник Трамп је националист, он тако себе и зове, уз слоган “Америка на првом месту”. Европа није предана национализму, већ неуспелом глобализму и неуспеху политике отворених граница. Чињеница је да тамо земље не смију живети по властитим правилима. Али то је оно што дели Европу!

Стив Хилтон: Да.

Стујарт Варнј: Макрон овде апсолутно греши! У ствари, све је управо супротно. И ова идеја европске војске за Европљане. То је готово смешно, зар не? Је ли могуће замислити да ће пацифистички континент удружити снаге и створити милитантну војску која би је заштитила? Глупости! Без америчких оружаних снага они то не могу учинити. Тачка.

Стив Хилтон: Тако је. И после свега, почела је свађа. Кад је председник Макрон почео говорити: “Требамо европску војску да бисмо се бранили од Америке…”. Мислио сам: “Ово је једна од најозбиљнијих примедби које сам икада чуо.”

Стујарт Варнј: Наравно, ово је увредљиво! Што он само замишља?

Стив Хилтон: Заправо, он само покушава угодити Французима. С политичке тачке гледишта, он је сада у врло тешком положају и жели побољшати своју позицију нападајући председника Трампа.

Стујарт Варнј: Мислим да је председник Трамп врло снажан да би се суздржао од напада Макрона, чија је рејтинг, колико,… 26 посто. И још критикује председника Сједињених Држава!

Стив Хилтон: Потпуно се слажем с тобом. Успут, то је била двострука увреда. Јер је Макрон у почетку вређао Америку и рекао: “Требамо војску да се бранимо против Америке”, а затим лично председника Трампа с његовим аргументима о национализму.

Такође бих желио рећи нешто о мишљењима које је изразила елита откада је отворен овај аргумент.

Чуо сам људе како изравно кажу: “То су били и нацисти, национални социјалисти. То је све ауторитаризам” и тако даље. Ја долазим из Мађарске. Ако разговарате са становницима источне Европе, који су преживели јарам советског царства, они на национализам гледају као на слободу, као ослобођење.

Стујарт Варнј: Тачно.

 

Извор: Logicno.com