Регион

Американци откривају: Ево ко је довео на власт Мила Ђукановића

Њујорк Тајмс је објавио текст који се бави афером “државни удар“ у Црној Гори, у којем је поменуто ко је довео Мила Ђукановића на власт.

‘’У тексту у којем се „Њујорк тајмс“ бави монтираним државним ударом у Црној Гори и извесним Џозефом Асадом, у једном делу се појављује крајње занимљива констатација – да је ЦИА деловала у Црној Гори пре две деценије кад је била у заједничкој држави са Србијом, као и да је помогла опозицији у Србији да дође на власт у октобру 2000. године. Кад ово саопшти можда и најутицајнији медиј у САД, онда би било добро да се и овдашњи сорошоидни и режимски медији позабаве овом тврдњом којом се констатује да је изборну крађу, односно долазак режима Мила Ђукановића на власт 1998. године, организовала Америчка обавештајна служба’’, примећује Јован Вучуровић, посланик ДФ-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он додаје да у Црној Гори постоје слободне и независне институције, оне би се бавиле овим тврдњама, јер је то било право мешање једне стране службе и државе у изборе. То мешање у изборе и учешће америчких обавештајних структура у политичке и друштвене процесе, како то наводи ,,Њујорк Тајмс“ имало је далекосежне последице – разбијање заједничке државе, формирање лажне државе Косово, покушај затирања српског имена, отворену дискриминацију и покушај насилне асимилације српског народа, протеривање језика, прогон српске цркве, српских политичара, као и оних других који нису по укусу пројектаната стварања Црне Горе која би се одрекла својих предака и традиције.

‘’Дакле, највећа обавештајна агенција на планети је снажно подржала оне који су потом Црну Гору скренули на пут којим никада није ишла, а у складу са вољом ЦИА-е. Из тога угла се може посматрати и прогон ДФ-а, да опет та иста обавештајна агенција, преко њене локалне агентуре, жели да уништи сваки дух отпора и нашег аутентичног размишљања, да жели да ускрати могућност грађанима Црне Горе да имају слободне изборе, да они буду ти који бирају, а не да се решења намећу са стране, и у коначном да нас претвори у бедне послушнике и реализаторе њихових интереса. Очигледно је да се средства не бирају, да оних који су спремни да слушају и пузе пред америчким обавештајним структурама има не само у власти, него и опозицији, сорошоидним медијима и НВО’’, појашњава Вучуровић.

По његовим ријечима главни извршиоци налога тих страних центара моћи свакако се налазе у врху црногорског режима, који је уосталом уцењен и оптерећен разним корупционашким аферама.

‘’А онда, по угледу на своје идеолошке претходнике, Ђукановић, Марковић и слични, за обрачун са политичким неистомишљеницима и обезбеђивање победа на изборима, користе се свим недозвољеним средствима. Врх режима нарочито истрајава на злоупотребама судства и тужилаштва, па им је својевремено на услузи био извесни председник Врховног суда Вукотић, а данас Катнић, Савић и други. Овај народ све памти, и зна да ће проћи и ово зло. Након промена у Црној Гори, пред овим народом ће одговарати сви они који су прогонили политичке неистомишљенике који су бранили вредности традиционалне Црне Горе.

Нека не мисли нико од ових обожаватеља ЦИА-а и њених локатора на терену да ће бити заборављен кад право и правда завладају Црном Гором, иако сад мисле да су моћни због тога што на најпрљавији начин подмећу, измишљају, организују и учествују у монтираним судским процесима, који за циљ имали политичку елиминацију противника режима.

Нека не забораве на своје претходнике од пре 100 година, који су монтирали ,,Бомбашку аферу“, подметали и учествовали у намештеном суђењу тадашњим опозиционарима, како су након промене власти умањивали своју улогу у тим случајевима, правдали се, понижавали, писали покајничке књиге, све сваљивали на краља Николу и његову породицу… Нека им то буде пример да сада треба да буду часни, професионални и достојанствени, како се сутра не би понижавали и пузали пред неком новом влашћу’’, закључује Вучуровић.

 

Извор: ИН4С