Издвајамо Свет

БРАЋА РУСИ СУ УВЕК УЗ НАС! ПУТИН јасно ставио ТАЧИЈУ до знања – КОСОВО ЈЕ СРБИЈА, нема решења без…

Фото: Јутјуб

Јуче се у Паризу одржавала церемонија обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата, а међу присутнима су били и Александар Вучић и Хашим Тачи

Током јучерашњег дана у Паризу се одржавала свечана церемонија поводом обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата, којој су присуствовали многобројни светски званичници. Међу њима се нашао и председник наше земље, али и неки неочекивани гости попут Хашима Тачија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник такозване државе Косово искористио је свој долазак да у паузама церемоније заустави неке од званичника и са њима разговара о једностраном признавању Косова.

Како је одувек навикао да се о сваком сусрету, случајном или договореном, похвали и на свом Твитер налогу, тако је било и овог пута.

Наиме, Хашим Тачи је поставио фотографије са церемоније на којима се види како се у Паризу сусрео са Ангелом Меркел, Доналдом Трампом, Реџепом Тајип Ердоганом, али и са руским председником Владимиром Путином.

Хашим Тачи је навео да је са свима њима разоговарао о независности Косова и дијалогу Београда и Приштине. Ипак, један од саговорника имао је јасну поруку за њега и све оне који мисле да је Косово самостална и независна држава.

Руски председник Владимир Путин још једном је искористио прилику и показао да чврсто стоји иза одлуке да подржи Србију у својим напорима да реши косовско питање, те је и у разговору са Тачим јасно ставио до знања да је Русија уз Србију.

– Председник је на тему Косова био веома јасан: Уколико Косово и Србија постигну мировни споразум Русија ће тај споразум подржати – пише у Тачијевом твиту након сусрета са Путином.

Приликом последњег сусрета Александра Вучића са Владимиром Путином, председник Русије је такође јасно истакао свој став о дијалогу Београда и Приштине.

– Председник Путин је поновио свој став да неће бити решења без Срба, али је суштина у томе да ми се чини да неки људи у једном делу света мисле како је то све отприлике завршено, само неко треба да седне да нешто потписује. Као што није могуће направити решење без Америке, свакако је немогуће направити решење без Русије. Свакако је немогуће без Европске уније, а посебно је свима немогуће без Србије – рекао је тада председник Србије.

Руско-српско пријатељство одувек је познато јавности, тако да и овог пута порука и подршка није изостала, иако су неки након разговора Путина и Тачија можда помислили да се српско-руски однос променио.

 

Извор: srbijadanas.com