Издвајамо Спорт

Британци крунисали ЂОКОВИЋА у Лондону, а онда је најбољи тенисер света свима дао лекцију из СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ

Најбољи српски тенисер после добијања пехара за најбољег тенисера света, одао почаст српским војницима страдалим у Великом рату

Новак Ђоковић у понедељак је почео завршни Мастерс у Лондону, али без обзира на резултат, годину ће завршити као тенисер број 1! Новак је до првог места дошао током Мастерса у Паризу, где је стигао до финала, док је Рафаел Надал повукао са турнира због повреде и тада је било јасно да ће Ђоковић после две године поново засести на тениски престо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када је Надал најавио да неће учествовати на завршном Мастерсу, постало је јасно да ће Ђоковић, без обзира на учинак на завршном Мастерсу, где учествује осам најбољих тенисера, годину завршити као први тенисер света.

Новак има само шансу да додатно увећа предност, пошто прошле године није учествовао на овом турниру због повреде лакта, због које је шест месеци био ван терена.

Уочи почетка турнира у синглу, организатори у Лондону су му уручили пехар, који се додељује најбољем тенисеру света на крају године и Новак га је са поносом подигао.

На свом профилу на Инстаграму само је кратко поручио „Хвала“.

View this post on Instagram

Thank you 🙏 Hvala 🙏🇷🇸

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Осим што се похвалио новим пехаром у својој богатој ризници, Ђоковић је на свом Сторију на овој друштвеној мрежи одао почаст српским војницима из Првог светског, када се обележава 100 година од Дана примирја, тако што је објавио фотографију цвета Наталијине рамонде.

Ђоковић је турнир започео у понедељак победом против Џона Изнера 2:0 (6:4, 6:3), и тако демонстрирао силу против америчког тенисера, забележивши девету победу из 11 међусобних мечева. Турнир је почео великим изненађењем у првом колу групе Б, пошто је Роџер Федерер на старту поражен од Кеија Нишикорија.

Подсетимо, Наталијину рамонду су на мечу против Звезде на Маракани носили фудбалери Ливерпула, као и Јирген Клоп.

 

Извор: Телеграф/Србија јавља