Србија

БРИТАНСКИ ШПИЈУНИ С МИЛОМ ПАЛЕ САНЏАК! Суљо обавља најпрљавије послове за МИ6. Ово је Нови фронт против Србије!

Агенти британске обавештајне службе који делују у Црној Гори праве од Санџака ново жариште јер желе ту да створе републику Санџак и дестабилизују Балкан

Агенти британске обавештајне службе МИ6, који делују у Црној Гори, стоје иза најновијих дешавања у Санџаку. Циљ акције је дестабилизација Балкана, пре свега Србије, а у Санџаку, након Косова, планирају да отворе ново жариште. Управо зато је и изабран Сулејман Угљанин, иначе политички партнер Мила Ђукановића, да, по инструкцијама поменутих агената, пали политичке ватре у Санџаку, пише црногорска Борба позивајући се на сазнања у обавештајним круговима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Марко Ницовић, некадашњи директор београдске полиције, ове наводе оцењује као тачне и крајње упозоравајуће, а и Муамер Зукорлић, председник Странке правде и помирења, каже да је јасно да ово није Угљанинова лична иницијатива, већ да има менторе споља.

Санџак геостратешки важан

Црногорска Борба наводи да је за отварање проблема у Санџаку заинтересован и црногорски режим, јер на све начине желе да се што више фронтова у Србији отвори како наше руководство не би могло да се бави проблемима српског народа у Црној Гори.
– Агенти МИ6 већ неколико месеци припремају терен за дестабилизацију Балкана. Власти у Подгорици су им пружиле сву логистику и интензивно преко својих служби помажу у остварењу плана. Република Санџак је пројекат МИ6. За остваривање тог плана званична Подгорица помаже Угљанину, засад испод жита, али познато је да су Угљанин и Ђукановић стари савезници – цитира Борба свој извор.

Зукорлић за Курир каже да је он већ рекао да ово што ради Угљанин није његова лична иницијатива, већ да то има своје менторе вани.

– Нити је случајан тајминг, нити су случајне формулације типа „самоопредељење“, „шовинистичка неман“. Или се скреће пажња са завршнице преговора о Косову, или се најављује отварање новог, санџачког питања након затварања косовског питања.

Очекујем ескалацију

Према речима Марка Ницовића, Енглези раде на дестабилизацији Србије, а Санџак је изабран јер је следеће жариште после Косова.

– Угљанин је изабран јер има доста компромитујућег материјала против њега. Он је 1991. наоружавао људе по Санџаку, побегао у иностранство, а да би се вратио, дао је ДБ списак људи који су куповали оружје. Ово што Угљанин ради, ескалираће – пре две деценије је наоружавао Бошњаке, сад назива Србију фашистичком земљом. Он спроводи косовски сценарио – прво испрепада Србе, као, ја сам овде власт, па онда Срби уплашени сами крену да се исељавају. Није наивна прича – каже Ницовић.

Шта је причао Угљанин

„Држава Србија је неман.“
„Држава Србија је фашистичка творевина.“
„Србија хоће да легализује геноцид и злочине као средство освајања територија.“

Без одговора
Суља ћути
Сулејман Угљанин јуче није био доступан на број мобилног телефона познат редакцији Курира.

 

Извор: Kurir.rs/Katarina Blagović