Издвајамо Србија

ДАЧИЋ УНИШТИО АЛБАНЦЕ: „КО ТО КАЖЕ, КО ТО ЛАЖЕ, СРБИЈА ЈЕ МАЛА! Што се борите да уђете – ВИ СТЕ ВЕЋ У ИНТЕРПОЛУ

Фото: Јутјуб

Министар спољних послова Србије рекао је поводом неуласка лажне државе Косова у Интерпол да то представља велику победу Србије и показатељ је да се на силу не може ништа.

– Ово је велика победа Србије и показатељ је да се на силу не може ништа. На силу су покушали све. И да уђу у УНЕСКО, у Савет за безбедност, сада у Интерпол… противно свим међународним правилима, сматрајући да ће их све земље подржати. Није наравно време да ми будемо еуфорични, ја сам им рекао немојте да се срамотите и брукате, доживећете дебакл, хтео сам да их заштитим од те срамоте – казао је видно узбуђени шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Интерпол има 192 чланице, сада су измилили да има два круга гласања. То се излгеда гласа док не намакну потребну већину, али то је немогуће. Приштини је недостајало 36 гласова да победе, нека објасне свом народу где им је списак од 116 земаља које их подржавају – истакао је Дачић.

Дачић је изјавио да ово представља убедљиву победу.

– Не могу да се не радујем јер знам против чега смо се борили! Против уцена, против лобирања. Ово је победа међународног права. Они морају да се врате у ред – додао је он.

Дачић је искористио прилику да цитира стихове чувене песме „Ко то каже, ко то лаже, Србија је мала“.

У том смислу Дачић се осврнуо и на понашање неких земаља, апострофирајући Аустрију односно канцелара и вицеканцелара Себастијана Курца и Хајнца Кристијана Штрахеа речима „није им ни Курц помогао“.

Дачић је рекао да је канцелару Аустрије приликом његове недавне посете Београду рекао да не треба да буде на страни губитника, а да Штрахе „има да појасни Србима“ зашто је обећао да ће гласати против пријема Косова у Интерпол а обећање није испунио,упитао да ли су Срби у Аустрији гласали за њега или Албанци уз поруку да ће бити још избора.

– Ти си слагао Србе – ни Курц није бољи – он је гори – додао је Дачић.

Како је рекао синоћ је звао председника Србије и поручио му да је бројка 56 и да је тако и било, да је 56 земаља гласало против и додао да је Србија озбиљна земља и ради са земљама које неће подлећи притисцима.

– Не могу да се не радујем јер знам против кога смо се борили – најмоћнијих земаља на свету – рекао је Дачић који је захвалио свим земљама које су гласале против пријема.

Према његовим речима оне нису гласале на тај начин само због Србије већ и због тога што знају да су следеће на реду, уз оцену да је гласање у Интерполу победа међународног права.

Дачић је захвалио председнику Србије на томе што је разговарао са људима који воде државе и које су нам биле важне у овом процесу, Стефановићу који је издржао све притиске и радио на томе да исход буде овакав какав је, министарству које води и премијерки Ани Брнабић која је разговарала са својим колегама.

– Ово је победа за наш народ, за нашу державу – рекао је Дачић и додао да не зна колико ће сада Приштина још да додатно повећа таксу на робу из централне Србије и упитао да ли су мислили да ћемо због тога одустати од борбе да не уђу у Интерпол.

Интерпол је полицијска организација, навео је, упитао и зашто су се уопште борили да уђу у њу када су они сви већ тамо – сви се налазе на потерницама Интерпола и додао:

– Према томе немој да се секирају – Интерпол је њихов – рекао је Дачић.

 

Извор: srbijadanas.com