Издвајамо Србија

ДАРКА ХАПСЕ ЧИМ СТАНЕ НА НОГЕ?! ПОЛИЦИЈА ИСПИТИВАЛА ПЕВАЧА У БОЛНИЦИ: За насилничку вожњу, појас, алкохол! ЕВО ШТА ГА ЧЕКА

Фото: Јутјуб

Чим су припадници полиције добили информацију да се певач Дарко Лазић пробудио из коме, посетили су КБЦ Земун како би узели изјаву о саобраћајној незгоди која се десила 23.октобра на улазу у Брестач, код Пећинаца.

Саобраћајни полицајац је најпре отишао на одељење интензивне неге где су га лекари одвели до собе у којој је смештен певач, али су му дозволили да само два минута остане, због специфичног здравственог стања у којем се налази. Након тога разговарали су и са Дарковим оцем Миланом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Саобраћајни полицајац је био по службеној дужности, али и он сам је знао да је Дарко још увек животно угрожен без обзира што је пробуђен из вештачке коме и што може да прича те није желео да га детаљно испитује. То ће оставити за касније, када певач буде напустио одељење шока. Дарко трпи јаке болове због чега је под јаким аналгетицима, али је саобраћајни полицајац само радио свој посао.

Једино питање које је поставио Дарку било је да ли се сећа несреће, али одговор који је добио није задовољио ни припадника унутрашњих послова али ни лекара који је присуствовао овом саслушању- испричао је извор из ове болнице и додао да је Дарко рекао како се несреће сећа само кроз маглу те да му није јасно како се све догодило.

– Рекао је да се не сећа детаља, али да је свестан да се у болници налази због незгоде коју је преживео. Није познато да ли се несреће сећа из личног искуства или је за њу чуо од лекара и чланова породице. То ће морати да објасни кад изађе из животне опасности, будући да је овога пута посета полицајца била ограничена на два минута- каже наш извор.

Незванично сазнајемо да је певач, чим су га пробудили из вештачке коме питао:” Где се налазим и шта ми се десило?”, али није познато да ли му се сећање касније вратило или су му лекари, под седативима саопштили да је избегао смрт за длаку.

Како смо сазнали, Дарка Лазића ће због изазивања опште безбедности у саобраћају, вожње у алкохолисаном стању, без појаса, дозволе, насилничке вожње… сачекати огромна новчана казна, али и затворска.

– Уколико дође до саобраћајне незгоде у којој је повређен само возач који је управљао својим возилом, онда је у питању прекршај за који може бити запрећена затворска казна, те новчана… али уколико је особа која је доживела удес управљала туђим аутомобилом и том приликом причинила велику материјалну штету на туђем аутомобилу или стварима, ту онда има елемената кривичног дела- рекао је за “Ало!” директор Комитета за безбедност у саобраћају, Дамир Окановић, те додао да, у конкретном случају, будући да Лазић нема возачку дозволу већ пет година, иста му не може бити одузета.

– Лицу које нема дозволу не можете изрећи меру забране управљања моторним возилом. Можете га казнити новчано и изрећи му затворску казну- каже Окановић.

Подсетимо, према изменама Закона о безбедности саобраћаја, које су усвојене марта ове године, одређене су строже казне за насилничку вожњу, па је тако за претицање колоне преко пуне линије, два или више пролазака кроз црвено светло за мање од 10 минута, вожња са више од два промила алкохола у крви – предвиђен обавезан затвор од 30 до 60 дана или казна рада у јавном интересу од 240 до 360 сати, као и 14 до 16 казнених поена и девет месеци забране управљања возилом.

 

Извор: Курир.рс/Ало