Издвајамо Србија

ДАРКО УРЛАО НА ИНТЕНЗИВНОЈ! ДАЈТЕ МИ ДРОГУ, БОЉЕ ДА СЕ НИСАМ НИ ПРОБУДИО ИЗ КОМЕ: Певач направио хаос, хитно реаговали чувари!

Дарко Лазић у недељу вече доживео је највећу апстинентску кризу од 23. октобра, кад је имао тешку саобраћајну несрећу, после које се данима борио за живот. Он је урлао на интензивној нези, где се и даље налази, и претио да ће себи одузети живот уколико му доктори не донесу кокаин.

Певач је запомагао из свег гласа, због чега је особље морало да га изолује и удаљи од осталих пацијената, које је својим крицима узнемирио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лазић, који је за три недеље два пута оперисан, од удеса није могао да конзумира кокаин нити алкохол. Зато је, као што је и очекивано, упао у апстинентску кризу, која је из дана у дан све озбиљнија.

Према информацијама нашег извора, певач је у недељу вече био у нервном растројству и рекао да му се више не живи јер не може да издржи без опијата.

– Цео дан је говорио да се физички осећа лоше, да има трзавице, да му трне организам, а увече, стање му се нагло погоршало. Почео је све лошије психички да се осећа, а анксиозност је порасла до те мере да је узнемирио све пацијенте на интензивној нези. У том тренутку до њега је дотрчао један од четворице чувара који га редовно обилазе и брину о његовој безбедности, а он му је тражио или дрогу или доктора. Кад је лекар стигао, Дарко је почео да рида и да га моли за кокаин уз објашњење да му је јако лоше – каже извор и додаје да је, схвативши да доктор неће да му помогне, направио хаос.

– Почео је да урла и наставио да тражи кокаин. Био је сав црвен у лицу, ридао је, покушао је да устане. Било је језиво посебно кад је почео да узвикује: „Дајте ми дрогу, убићу се ако ми не дате дрогу! Боље да се нисам пробудио из коме, не бих осећао ово. Дајте ми нешто да ме успавате, не могу ово више да издржим.“ Доктор је морао да реагује и да му, осим лекова за болове, да и јака средства за смирење. Његов кревет померили су у ћошак како би био даље од осталих пацијената да не би морали да га гледају у том стању. Одмах сутрадан је позван и психијатар, који је разговарао с њим – каже извор.

Апстинентска криза јако је непријатна, а у певачевом случају нарочито јер доктори тренутно не раде на његовом скидању с дроге, већ на санирању тешких повреда које је задобио у удесу.

– Лекарима је приоритет да се Дарко опорави од несреће и да му организам доведу у ред. Лечење од зависности се обавља на другачији начин, приступ је другачији, што је за њега неадекватно у овом моменту. Доктори га разумеју јер се скида с кокаина на суво и то је јако непријатан и болан процес. Повлачење дроге из организма изазива трњење у целом телу и јак бол, а ту су и психичке кризе – завршава извор.

 

 

Извор: Курир.рс/Ј. Ступарушић – Љ. Станишић