Издвајамо Спорт

ЂОКОВИЋ ЈЕ У ФИНАЛУ МАСТЕРСА У ПАРИЗУ: Ноле сломио Федерера за 22. победу у низу

Роџер Федерер није успео да заустави Новака!

Новакова 22. победа у низу и то против Роџера Федерера у полуфиналу мастерса у Паризу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски тенисер је славио са 2:1 у сетовима, било је 7:6 (8:6), 5:7 и 7:6 (7:3).

Меч какав смо и очекивали, веома неизвестан, али је добро познато да Новак има челичне живце и да је остао миран и када је Швајцарац имао сет лопту и предност од мини-брејка.

Први сет без иједног брејка, ушло се у тај-брејк где је Новак био бољи иако је два пута јурио по два поена предности Федерера.

По брејк лопта на старту другог сета за обојицу, а онда и један и други лагано држе свој сервис, посебно истичемо Новака који је освојио 14. узастопних поена када је сервирао.

Ходао је Федерер по ивици провалије у завршници другог сета, борио се за брејк лоптом која је дошла на 5:5 у гемовима, али је успео да се фантастичним другим сервисом врати у меч иако је до тада имао лош проценат освојених поена на други сервис.

У наредном гему Новак је играо за опстанак у сету, није то учинио, прави је грешке које нису карактеристичне за њега и Швајцарац је успео да се извуче, отишло се у трећи сет.

Новак бољи у трећем сету, али никако то и да докаже кроз гемове. Имао је две брејк лопте у првом гему, потом још две средином сета, али није успео да искористи нити једну због фантастичног сервиса Федерера у кључним тренуцима.

Отишло се поново у тај-брејк…

Тамо је повео Роџер, али му се након тога стегла рука, направио је и дуплу сервис грешку, Новак је имао 4:1 и два сервиса, очас посла је стигао до пет меч лопти!

Искористио је трећу за финале против Качанова.

 

Извор: sportske.net