Издвајамо Регион Србија

ЕКСКЛУЗИВНО! ОВАКО ТЗВ. КОСОВО СПРЕМА ВОЈСКУ! Албански официри школују се у нама „пријатељској“ земљи у комшилуку!

Како Курир ексклузивно сазнаје, на Војној академији у једној суседној и „пријатељској“ земљи обучава се прва генерација албанских официра са подручја Косова! Питомци похађају Академију у оквиру програма размене.

Тако ће тзв. Косово у јуну следеће године добити прве школоване официре, јер ће ова генерација питомаца тада дипломирати, у нама „пријатељској“, суседној земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Врло је реално, оцењује извор Курира, да се они спремају како би били део Војске тзв. Косова чије је формирање више пута најављивано из званичне Приштине. Тако би Косово добило војску са дипломираним официрима.

Према ранијим наводима функционера тзв. Косова, планирано је да ће у тој војсци бити 5.000 активних и 3.000 резервних војника.

– Војска Косова ц́е изгледати као војска. Биц́е као и свака друга војска света. Наша војска ц́е имати три пука; то јест, постојаће три копнена пука, односно пешадија. Један ц́е бити смештен у Гњилану, један на југу и један размештен према северу. Север је трец́и по реду. Наша армија ц́е имати и командни вод. Неки ц́е бити активни а неки резерва – рекао је Харадинај на ТВ Кљан Косова, додајући да неће имати подморнице или нешто слично, јер немају море. Међутим, друге ствари које се војске тичу неће недостајати – рекао је Харадинај.

Извор: Курир.рс