Издвајамо Свет

ФРАНЦУСКА ЈЕ ЈУЧЕ ПЉУНУЛА НА СВЕ СРПСКЕ ЖРТВЕ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ: Продали су Тачију столицу поред Путина!

Фото: Јутјуб

Француска је јуче пљунула на свих 1.247.435 српских жртава у Првом светском рату.

Након што су Хашима Тачија на обележавању 100 година од савезничке победе поставили да седи тик поред руског председника Владимира Путина, бачена је љага на причу о бесмртном савезништву два народа и на реченицу која је сваком Србину урезана у памћење: „Волимо Француску као што је она нас волела.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По свему судећи, домаћинов мотив да изазове такав скандал био је, веровали или не, финансијске природе, а добро обавештени извори нашег листа претпостављају да иза свега стоји Беџет Пацоли, косовски милионер и шеф дипломатије такозване државе Косово, који је Хашиму, по свој прилици, новцем купио столицу тик уз Путина, Трампа и остале светске лидере.

Наиме, у Скупштини Косова је за 16. новембар заказана ванредна седница, на којој ће се расправљати о раду Пацолијевог министарства.

– Скандалозан распоред седења на церемонији обележавања завршетка Првог светског рата није случајан и, по свему судећи, иза тога стоје албански лобисти, пре свих Пацоли, који на тај начин покушава да се освети Србији јер све више земаља повлачи признање Косова – објашњава наш извор и подсећа да Пацоли не жали пара да прикрије чињеницу да косовски политичари губе подршку у свету.

– Није искључено да се Пацоли латио новчаника у покушају да понизи Србију – објашњавају наши извори коментаришући сраман распоред седења светских лидера на церемонији обележавања завршетка Првог светског рата у Паризу, који је изазвао негодовање и незадовољство гостију из многих земаља.

Због те бруке, која је бацила сенку на читав догађај, дипломатски представници многих земаља тражили су објашњење од Француза, који су, како сазнајемо, објаснили да је распоред прављен по абецедном реду. Према нашим сазнањима, примедбе су уложили представници Црне Горе, Турске, Ирске и многи други.

Присуство Тачија на манифестацији и место на којем је седео у косовским медијима су представљени као посебно признање Косову, јер је, како су пренели, Тачи добио централно место, уз најмоћније светске лидере и победнике у Првом светком рату.

Према сазнањима „Ало!“, српска страна није разумела због чега је прављен распоред по абецедном раду.

– Били смо изненађени распоредом седења, није јасно зашто је абецедни распоред, а не по заслугама – наводи извор.

Веома је чудно и то што је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган стајао на крају реда, са ирским председником, док је Тачи био иза Меркелове и Путина. Према сазнањима, управо због места које је Тачи имао била је изненађена и руска делегација, јер се Путин нашао у близини Тачија, а реч је о земљи која не само да не подржава независност Косова већ се и отворено залаже за остваривање српских циљева по том питању.

Руски председник, према сазнањима, није био обавештен о таквом развоју ситуације.

 

Извор: Екипа Ало