Издвајамо Спорт

ФРАНЦУСКИ ТЕНИСЕР ЖЕСТОКО ОПТУЖИО ФЕДЕРЕРА, А ОНДА СЕ УМЕШАО И ЂОКОВИЋ: Тениски свет остао у ПОТПУНОМ ШОКУ

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић стао је у одбрану Роџера Федерера, након жестоких оптужби које је на рачун Швајцарца изнео француски тенисер Жилијен Бенето.

Бенето у једној радио емисији озбиљно испрозивао Федерера. Истакао је да Швајцарац има повлашћен третман, посебно на Аустралијан опену. Бенето је рекао да је Федерер у последње две године у Мелбурну од 14 мечева чак 12 или 13 играо у вечерњем термину, како би избегао велике врућине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, Француз додаје да Федерер има сукоб интереса, јер је укључен у организацију Лејвер купа, а један од чланова овог пројекта је и директор Аустралијан опена Крег Тили.

Занимљиво, када су га новинари замолили да прокоментарише оптужбе Бенетоа на рачун Швајцарца, Новак је у потпуности стао у одбрану Федерера.

„Он заслужује посебан третман јер је шестоструки шампио Астралијан опена и један од најбољих играча свих времена. Ако он не треба да има такав третман, ко ће? Људи долазе да гледају њега како игра, желе да га виде у ударном термину, што је у Род Лејвер арени 19.30 часова“, рекао је Новак додавши:

„Разумем ја и Жилијена, јер се понекад чини да неки играчи имају из године у годину повлашћен третман на одређеним турнирима. Али морате да схватите да је Федерер ударна снага тениса у смислу зараде, интересовања које привлачи. Жилијен и момци попут њега профитирају од тениса захваљујући Роџеру и ономе што је он урадио за овај спорт“.

 

Извор: Kurir sport